Delad pott när Lekstorp tog emot Björndammen/Öjersjö


Jonas Bengtsson 2022-04-29

Bild:Johan Holst

SPORT | Lekstorps IF tog i går kväll emot Björndammens BK/Öjersjö IF på LP Idrottsplats. En hel del publik var på plats, men de fick inte se några mål då mötet slutade 0–0.
Division 6-säsongen har börjat varierat för Lekstorps IF som efter fyra matcher nu har en vinst, två oavgjorda matcher samt en förlust.

I går kväll blev det oavgjort och mållöst framför en hyfsat stor publik – dessutom var även GP-TV på plats.
– Surt att vi inte kunde bjuda på skönspel. Kanske var orsaken att GP-TV var där och sände live att det låste sig för våra gubbar? Nej, tror inte det, säger Lekstorpstränaren Mats Johansson.

Uppladdningen inför matchen stördes då hemmalagets kapten Jerry, som spelar mittback, åkte på en sträckning i ryggen två timmar innan match.
– Alltid känsligt att stuva om bland mittbackarna precis innan match. Men efter att domaren blåst av matchen så får vi allt säga att Alvin och Simon var våra bästa spelare, tillsammans med vår keeper Noah Schlyter. Simon har varit riktigt bra nu i ett par matcher, säger Mats Johansson som inte tycker att något av lagen gjorde någon höjdarmatch.– Vi har verkligen svårt med att vinna närkamper, till vårt försvar kan vi ju säga att vi har många 04:or i truppen och att flera av "björnarna" från Öjersjö är urstarka som grizzlybjörnar. Men vi ska ju kunna hålla bollen betydligt mer inom laget. Det ser så bra ut emellanåt på träning... och så blir det match, och så låser det sig. Vi måste rätta till detta snart.

Lekstorp vaskade fram några halvchanser medan Björndammen/Öjersjö hade betydligt fler målchanser då det osade hett i hemmalagets straffområde i andra halvlek. Men mötet i division 6A slutade alltså mållöst.
– Vi får ta med oss att vi tar en poäng och gör en bra kämparinsats, säger Mats Johansson.
I samma serie spelar även Bergums IF som samma kväll var i ledning med två bollar mot Göteborgs City FF, men sedan förlorade med 2–3. Leo Johansson gjorde Bergums båda mål. Serieledaren Tollereds IF, som har startat säsongen fint med tre raka vinster, åkte i onsdags på sin första förlust för säsongen: 2–4 mot Götaholms BK. Målskyttar för Tollered blev Henrik Jacobsson och Patrik Tall.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.