Delad pott i seriefinalen

Denny Bågenholm 2022-11-17

Sebastian Spante blir bästa spelare i Sävehof med sina sex mål.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Sävehof var obesegrade i Partille Arena när serieledarna Kristianstad kom på besök där det bjöds på en spännande seriefinal. Sävehof inledde matchen bäst med fem raka mål och ledning med 6-1 efter sju minuter.

– Båda lagen spelar jättebra, klart att de kämpar sig tillbaka in i matchen, säger Felix Möller.

Matchen inleds som sagt i ett högt tempo från hemmalaget, Sävehof går upp till en 10-7 ledning efter knappt en kvart. Stämningen är god bland de 1750 åskådarna när man får se årets bästa match i Partille Arena. Hemvändande Markus Olsson i Kristianstad gör totalt nio mål och i hemmalaget är Sebastian Spante bäst med sex. Kristianstad tar timeout efter 27 minuter. Strax därefter får Sävehofs  Sebastian Karlsson kontra, när Matias Helt Jepsen försöker komma ikapp så halkar han och ger Sebastian en perfekt glidtackling som genererar i ett direktrött kort och straff som tyvärr Sebastian Spante bränner.

Kristianstad kryper närmare och när Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic blåser av halvleken står det 14-14 på tavlan. – Rolig match, vi hjälper varandra bra i försvaret och framåt får vi vara nöjda med 14 mål, Kristianstad är ju svårspelade och väldigt bra, säger Felix Möller.

I andra halvlek fortsätter lagen att följa varandra och matchen är precis så bra som Sveriges två bästa lag bör prestera. Båda lagen leder växelvis med ett mål och det finns inget lag som får behålla ledningen under någon längre period. Efter 54 minuter är det fortfarande jämnt, det är lika, 26-26. Sävehof gör då två snabba mål och det luktar hemmaseger i Partille Arena.

En utvisning på Felix Möller grusar förhoppningarna när IFK får både reducera och kvittera. Michael Apelgren kastar in det gröna timeoutkortet efter 59.09 för att i sista anfallet försöka vinna matchen. Sävehof lyckas inte sätta bollen i mål, men inte heller Kristianstad får in bollen utan matchen slutar 28-28. Efter en stund känner båda lagen att det var ett rättvist slutresultat. Sävehofs tränare Michael Apelgren efter matchen:

– Det känns kluvet, vi hade ändå chansen att ta det. Man vill ju alltid vinna, men det lag som Kristianstad börjar få ihop nu är svårt att ta poäng av. Det ska vi vara stolta över, framförallt med tanke på vår skadesituation. Vi leder med två och får en utvisning som känns lite billig med knappt tre minuter kvar, det är lite tungt men en del av spelet.

– Vi ska vara nöjda med lika i det läget vi är i just nu, det var en väldigt välspelad match. Det var nog bara rond ett i mötena mellan oss och Kristianstad denna säsong, avslutar Michael.