Bara uppför i Allum Hill Race


Denny Bågenholm 2024-08-24

Allum Hill Race genomfördes förra helgen. Marcus Johansson (Ulricehamn) och Linnea Johansson (Linköping) vann då herr- respektive damklassen.
Bild:Sofia Hovnert
Allum Hill Race genomfördes förra helgen. Marcus Johansson (Ulricehamn) och Linnea Johansson (Linköping) vann då herr- respektive damklassen.

SPORT | Från den gamla folkskolan i Partille till Kåsjön är det tre kilometer uppförsbacke, en utmaning som rullskidsåkarna i tävlingen Allum Hill Race tyckte var både rolig och krävande. Detta var det andra året som Allum stod som arrangör tillsammans med Sävedalens AIK.

 

Sedan förra året hade starten flyttats från Kyrktorget till den gamla folkskolan, som stod klar 1901. Här inledde de äldre åkarna tävlingen, medan de yngre deltagarna startade en kilometer längre upp.

Sofia Hovnert, marknadsansvarig på Allum, var på plats med kameran runt halsen och betonade att tävlingen är en av årets höjdpunkter.

Andra året med tävlingen – vad lärde ni er från förra året?
– Att den var otroligt uppskattad, vilket gjorde det självklart att arrangera den igen. Det här är ju en välkänd, eller kanske ökänd, backe som tävlingen går i. Det är Saiks hemmabana, och eftersom de tränar här är det extra roligt att tävla i den.

Har du själv provat banan?
– Jag har cyklat den, och det var tillräckligt, kan jag lova. Den är väldigt tuff, och det blir snabbt mjölksyra. Det är riktigt jobbigt, så jag är otroligt imponerad av åkarna, säger hon.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.