Baltichovs P12 vann sin första riktiga cup


Denny Bågenholm 2023-06-13

Baltichovs P12 vann Mölndalsspelen och blev såhär glada när de visade upp medaljerna.
Bild:Privat
Baltichovs P12 vann Mölndalsspelen och blev såhär glada när de visade upp medaljerna.

SPORT | Mölndals handboll arrangerar Mölndalsspelen, en utomhuscup på Åbyvallen. I år var det 88 anmälda lag varav ett av dem var Baltichovs P12 som gick och vann sin klass.

– Det är ett bra gäng killar och det var en bra uppvärmning inför Partille Cup, säger tränaren Martin Thyr.


 

När man fyller tolv år är det första gången som man får spela cuper med resultat, gruppspel och slutspel i Sverige mot svenska lag. Partille Cup som arrangeras första veckan i juli har internationella regler som ser annorlunda ut. Grabbarna från Baltichov gjorde sin första riktiga turnering och i gruppen förlorade man mot kommande finalmotståndaren Sävehof med 17–19. Övriga två gruppmatcher slutade med storsegrar och när det var dags för slutspel vann laget över Kärra HF med 16–14 i semifinalen innan det var dags för final mot samma Sävehoflag man förlorade mot i gruppspelet.

– Det var väldigt nervöst att möta samma lag igen som vi förlorade mot i gruppspelet, men det gav oss revanschlust. Vårt lag är riktigt bra och det har kommit in lite nya spelare under året. Sen hade vi kanske lite många spelare med i laget, som exempelvis tre målvakter men alla fick speltid och målvakterna bytte vi på klockan. Att alla fick spela var det viktigaste och att vi dessutom vann finalen med 17–14 var väldigt kul, säger tränare Martin Thyr som tidigare var A-lagstränare i Baltichov.

Så nu kommer ni vinna Partille Cup av bara farten?
– Ja, killarna är oslagbara just nu enligt dem själva så det blir nog att komma ner på jorden direkt i Partille Cup. När det kommer något asiatiskt lag och snurrar upp oss i gruppspelet, säger han och skrattar.

– Jag vill passa på att säga att Mölndals HK hade arrangerat en jättebra cup och jag hoppas vi kan komma tillbaka även nästa år med lag, säger Martin avslutningsvis.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.