Till:
Från:

Hattrick i segermatchen

Denny Bågenholm 2024-10-01

Coach Mattias Flodén höll koll på sina styrkor och laget följde spelidén och vann matchen med 3-2.
Bild:FBC Lerum

SPORT | FBC Lerum inledde säsongen med en dramatisk premiär i division 1, där de tog emot IBK Lund på hemmaplan i Lerums Arena, resultat 3-2. Matchen blev en tät kamp ända in till slutsignalen. Lerum tog tidigt initiativet i matchen, men Lunds solida försvar lyckades hålla emot.

Efter drygt tio minuters spel i första perioden tog gästerna ledningen efter en snabb omställning, vilket skapade en två-mot-en-situation som de utnyttjade effektivt. Trots flera farliga målchanser för Lerum lyckades Lunds målvakt Sandra Jönsson hålla sin nolla perioden ut.

Andra perioden följde samma mönster med Lerum som spelförande lag. Den välförtjänta kvitteringen kom tidigt, när Alva Kindstedt spelade fram Ida Öjteg som kyligt slog in 1–1. Lerum fick ny energi av målet och fortsatte trycka tillbaka Lund. I slutet av perioden ökade Nelly Larsson pressen och skapade en chans som Ida Öjteg förvaltade – 2–1 till Lerum, ett resultat som stod sig till periodvilan.

Lerum fortsatte dominera i den tredje perioden, och återigen var det Öjteg som tog vara på en retur och fullbordade sitt hattrick. Hemmalaget såg ut att gå mot en säker seger, men Lund reducerade halvvägs in i perioden och satte nerv i matchen. Lerum blev alltmer osäkra i sitt spel och tvingades ta en timeout för att få ordning på situationen. Efter timeouten spelade de smart och lyckades hålla undan, trots att Lund skapade ett par heta chanser mot slutet. matchen slutade 3-2 till Lerum.

Coach Mattias Flodén var nöjd med segern:
–  En härlig seger och precis den start på seriespelet vi önskade oss. Vi var förberedda på hur vi skulle lösa Lunds försvarsspel och tjejerna hanterar det bra. Effektiviteten är jag inte nöjd med då vi skapade en rad superlägen och borde gjort fler än tre mål. Men som helhet gör vi en bra match mot ett Lund som kommer skapa problem för alla lag i serien, säger han på klubbens hemsida.