Storseger mot favoriten


Denny Bågenholm 2024-09-29

En seger som ekar genom Allsvenskan när topplaget fick åka totalt 2458 kilometer för att förlora med 11 bollar.
Bild:Aligsås HK (Arkivbild)
En seger som ekar genom Allsvenskan när topplaget fick åka totalt 2458 kilometer för att förlora med 11 bollar.

SPORT | Alingsås damer gjorde en strålande insats i hemmapremiären när de besegrade storfavoriten Boden med 3221. Bäst i hemmalaget var Maja Appelgren med sina tio mål, och Clara Wolf gjorde en stabil insats i målet.

– Vi har haft en bra träningsvecka och sa innan matchen att vi aldrig ska ge upp, säger en överlycklig Clara Wolf.


 

425 åskådare hade samlats i Nolhaga för att lyfta fram damlaget till seger, och den som har varit i den klassiska hallen vet vilket tryck en galen Alingsåspublik kan skapa. För de som sett storserien "Those About to Die" var segern igår i klass med Kwames seger över Flamma på Colosseum, med skillnaden att Nolhaga är Alingsås Colosseum, där det kommer att bli svårt för bortalagen att ta poäng.

Matchinledningen var jämn och lagen följde varandra. Efter 13 minuter stod det 88 på resultattavlan, och det verkade bli en jämn match. Maja Appelgren skrev in sig i målprotokollet med 108 efter 18 minuter. Därefter var det faktiskt bara ett lag på banan. Maja gjorde ytterligare tre mål, och totalt gjorde Alingsås 60 fram till 158 i paus. Boden var skärrat och den 1 229 kilometer långa resan tycktes väga tungt i kroppen. Hemmalaget var på moln, och nu gällde det att hålla sig nere på jorden och inte tappa huvudet inför andra halvlek.

Linn Andrén inledde målskyttet i andra halvlek, och Boden hade ingenting att sätta emot. Maja Appelgren satte sitt femte mål fram till 1910 efter 37 minuter, och ledningen var betryggande. Allt fungerade både framåt och bakåt när Alingsås fick Boden att likna ett juniorlag. Maja gjorde ytterligare fem mål mellan minut 43 och 49, och när domarna blåste av matchen stod det 3221. Alingsås defilerade förbi den stående och jublande publiken i en triumfmarsch efter matchen.

Alla var glada, men gladast var tränaren Martin Lernås.

– Vi fick en fullträff över hela banan under i stort sett hela matchen. Vi spelade jättebra. Stabilt bakåt och lyckades stoppa det vi skulle, sa Martin Lernås efter matchen på Alingsås hemsida.

Efter en något onödig förlust i seriepremiären mot Tyresö har Alingsås nu två raka segrar och leder i dagsläget Allsvenskan. Nästa hemmamatch är mot Karlskrona, lördag den 12 oktober klockan 16.00 i Nolhaga.

Målskyttar i Alingsås: Maja Appelgren 10, Isabelle Ranch 7, Linn Andrén 3, Lotta Tvedsjö 3, Ida Holmberg Schatzl 2, Kajsa Lindberg Blohm 2, Emma Odén Rasmusson, Wilma Houshangi, Linnéa Kindahl och Elissa Baoi.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen

Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
;
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen

X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!

På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.