Baltichov lyfter i tabellen

Denny Bågenholm 2024-01-22

Emma Tolinsson gör fyra mål i matchen mot Lindesberg.
Bild:Tommy Holl / Arkivbild

SPORT | Under hösten låg laget ohjälpligt sist i division ett men har den senaste månaden visat att man är värdig sin plats i ettan. Under helgen kom lagets femte vinst på bortaplan mot Lindesberg med 25-21.

– Vi arbetar hårt i försvaret där vi är bra pålästa och betydligt bättre än förra matchen mot dem, säger Magnus Lindqvist.

Redan tidigt tar Baltichov kommandot genom att gå ut med ett bra försvarsspel och effektivt anfall. När Edit Hohner sätter sitt första mål fram till 5-2 efter nio minuter är det ett bortalag fullt med energi. När även Amanda Berg Sandgren har dagen i målet kan inte tränaren Magnus Lindqvist vara annat än nöjd.

– Det bra försvarsspelet  tillsammans med en mycket bra Amanda i målet gör att vi har en stabil ledning i paus, säger han på klubbens hemsida.

Baltichov skaffar sig en femmålsledning genom Olivia Vilhelmsson fram till 10-5. Ett avstånd som står sig resten av halvleken. Emma Tolinsson gör sista målet innan paus och det står välförtjänt 14-9 till Baltichov.

I andra halvlek kommer den långa resan ifatt bortalaget samtidigt som Lindesberg väljer att punktmarkera Maja Sjöberg och Sara Larsson Fridman, det blir lite rörigt hos Lerumslaget en kort period. Detta är dock inget som märks så mycket på resultatet, utan de fem målens avstånd från pausen håller sig fram tills Anna Kelecsényi sätter 18 - 22 för hemmalaget, med fyra minuter kvar. Det blir seger med fyra bollar, 25-21. Baltichovs damer har lämnat jumboplatsen och ligger numera på åtta, en poäng ovanför kvalplats.

För herrlaget är det dock dystrare när man förlorar mot Örebro med 20-27 efter att legat under större delen av matchen. Efter endast tre segrar är man nu på nedflyttningsplats med åtta poäng, tre poäng upp till Fjärås på kvalplats.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.