Fördel Pixbo i Svenska Cupen

Denny Bågenholm 2024-01-04

Glada miner hos Pixbo efter segern i första semifinalen mot Västerås Rönnby.
Bild:AC Kårhag

SPORT | Damerna åkte upp till Västerås för den första semifinalen mot Västerås Rönnby IBK. Pixbo gick ut stenhårt, tappade rejält och klarade sig med liten marginal och vann till slut med 9-7 inför returmötet den 10 januari, 19.00 i Wallenstam Arena.

Julskinkan och skumtomtarna var uppätna och en lång bussresa till Västerås väntade serietvåan. När matchen började fanns det inga sega gummor på plan. På lite drygt två minuter, mellan 07.37 och 08.40 går Pixbo fram till en 4-0 ledning genom mål av Amanda Berggren, Klara Loneberg, Thea Löfborg och Axina Pettersson. Västerås tar timeout för att stoppa läckan och man hittar hålet för några fler mål gör inte Pixbo i första perioden utan istället får hemmalaget in ett tröstmål till 1-4.

Tätningen håller dåligt och Pixbo får åter chansen att göra tre snabba mål fram till 7-1. En liten passivitet smyger sig in hos Mölnlyckelaget som släpper in tre bollar. Efter två perioder står det 8-4 till Pixbo.

Efter knappa tio minuter satsar hemmalaget allt på ett kort och tar ut målvakten. Något som ger resultat samtidigt som Pixbo inte riktigt hinner koppla på kämpaglöden fullt ut, Västerås får reducera tre gånger med en spelare mer på plan och med två minuter kvar sätter Sofia Mittentag 7-8 och det är riktig match igen.

Med en sekund kvar sätter Amanda Berggren bollen i mål och slutresultatet 9-7, och Pixbo kan lämna Västmanlands residensstad med “hjärtat i halsgropen” inför returen 10 januari.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.