Till:
Från:

Sävehof enkelt vidare till kvartsfinal

Denny Bågenholm 2023-10-09

Glada scener efter att Sävehof tagit sig vidare till kvartsfinal i Svenska cupen.
Bild:Denny Bågenholm

SPORT | Det var inga problem för Sävehofs damer i returmötet mot Tyresö, laget vann enkelt med 35-22, totalt 73-50. Nu är det bara en match kvar innan Final4 som spelas i Estrad Alingsås, 24-25 februari 2024.

Tyresö har spelat i handbollsligan en säsong, 2014/15. Där laget kom sist med endast en seger. Nu spelar man i Allsvenskan och ligger på nionde plats med en seger och en förlust.

Matchen inleds med tre shootouts som Tyresö sätter utan problem. I Sävehofs mål står för dagen Annie Linder och även om hon släpper de tre bollarna bakom sig är hon bäst i hemmalaget och blir således utsedd till matchens bästa spelare.

Tyresö rycker i inledning till 1-5 innan Sävehof vaknar till liv. Efter nio minuter kvitterade Thea Kylberg till 6-6. Ett nytt ryck av Tyresö till 7-11 resulterar i en timeout av Andreas Wallin som var kvällens huvudtränare när Jesper Östlund befann sig på BB som nybliven pappa, grattis. Fem raka mål till ledning för första gången när Ida Sembe sätter 12-11 efter 24 minuter. Avståndet ökar lite till och Sävehof går till pausvila med 16-13.

Sävehof håller avståndet till 19-16 innan man åter skruvar upp tempot. Emma Mihailovic sätter 24-16 efter 12 minuter, Tyresö tar timeout men matchen är avgjord och nu gäller det att hålla nere siffrorna.
Andra halvlek slutar 19-9 och totalt blir det 35-22 när alla utespelare utom Thea Stankiewicz fått göra mål.

Efter matchen är målvakten Annie Linder nöjd med insatsen.
– Vi leder med tio bollar innan matchstart så jag tycker vi går in och gör en helt okej match med tanke på förutsättningarna, men vi har mycket mer i oss, tycker jag. Vi gör en liknande match som i första, det skiljer inte så mycket, säger hon.

– För egen del kunde jag slappna av lite mer än tidigare och bara gå in och göra mitt jobb vilket kändes väldigt skönt, säger Annie avslutningsvis.

Sävehof möter VästeråsIrsta i kvarsfinal där Sävehof inleder på hemmaplan i dubbelmötet där speldagarna kommer ut inom kort.