Pixbo upp i topp

Denny Bågenholm 2023-10-09

De har inte Sveriges största klack men den är hängiven och saknar både huliganer och bengaler.
Bild:D-Foto

SPORT | Innebandylaget Pixbo från Mölnlycke, visar att man är att räkna med i Svenska Superligan när laget går upp i topp efter fyra omgångar. Senast vann laget mot Nykvarn med 9-4 och är obesegrade efter full tid.

I helgen tog herrarna emot Nykvarns IBF i Wallenstam Arena. Bortalaget hade två förluster och en seger innan lördagens match och som nykomling var det extra viktigt att knipa en poäng mot Pixbo. Det är första gången Nykvarn IBF, som kommer från Nykvarn några mil från Södertälje, utefter E20 spelar i innebandyns högsta liga.

Matchen inleddes med ett snabbt mål av hemmalagets Anton Fylke som redan efter 1,31 överlistade Lucas Orrmo i Nykvarns mål. Daniel Kalentun gör 2-0 innan Nykvarn kan reducera till 2-1. I slutet på perioden får lagets bästa målskytt Felix Lanver chansen att sprätta in 3-1 och det gör han utan att tveka. 3-1 i första pausvilan.

Nykvarn inleder fokuserat i andra perioden och reducerar till 3-2 innan Marcus Pleij gör 4-2 efter 4.15. Sen blir det mindre roligt för hemmalaget en stund då Nykvarn både reducerar och kvitterar samt skaffar sig en straff med knappa tre minuter kvar, som man dock missar. Istället får Pixbo ett numerärt överläge med en och en halv minut kvar av perioden. Ett läge som man inte låter segla förbi utan distinkt trycker Daniel Kalentun in sitt andra mål för kvällen och de 400 åskådarna på läktaren jublar. Ledning med 5-4 inför den tredje perioden.

Tredje perioden började avvaktande men när Gustav Fritzell satte 6-4 med tolv minuter kvar var Nykvarn tvungna att lyfta laget för att få in ett reduceringsmål. Istället drar man på sig en 2+2 minuters utvisning efter 14 minuter och Daniel Kalentun får pricka in sitt tredje mål för kvällen. Felix Lanver sätter 8-4 och gör sitt tionde mål för säsongen och går därmed upp i ledning i klubbens interna skytteliga. Bortalaget tar timeout och plockar ut målvakten i jakt på kvittering.

Istället prickade Daniel Kalentun in sitt fjärde mål i matchen och fastställde slutresultatet till 9-4. 24-22 i skottstatistik visar på fin effektivitet för hemmalaget. Daniel Kalentun är stekhet med sina fyra mål och en assist vilket ger honom en tredjeplats i den interna poängligan.

Nästa match är den 15 oktober klockan 16.00 när laget möter FBC Kalmarsund i Wallenstam Arena.

Damlaget ligger på en andraplats i Superligan på samma poäng som Thoréngruppen. Både lagen har full pott med fem segrar på fem försök. Pixbo mötte IBK Lockerud Mariestad på bortaplan och var ofina nog att köra över hemmalaget med 11-2. Nästa match är också den 15 oktober men innan herrmatchen och redan klockan 12.00 när man möter Endre på hemmaplan. Upp och hoppa är det som gäller.