Till:
Från:

Äntligen en vinst för Partille

Denny Bågenholm 2023-06-20

Äntligen fick Partille IF fira med en seger efter att endast plockat två poäng under vårens tio matcher.
Bild:Denny Bågenholm

SPORT | Efter tio försök kom äntligen segern som Partille IF längtat efter hela säsongen mot jumbolaget Angered BK. Nu är laget inte längre sist i tabellen, dock fortfarande ett tufft läge med sex poäng till säker mark efter halva säsongen spelad.

Partille IF har haft en tuff säsong och inför bortamatchen mot Angered i helgen hade man endast tagit två poäng och förlorat åtta av tio matcher. Även bottenmötet mot Angered BK började i moll och redan efter sju minuter var Partille i underläge med 0-1. Det fortsatte i samma spår och trots att Partille ägde en hel del boll stod det 0-2 efter knappa tjugo minuter.

Matchuret tickade på och de flesta började förbereda sig för kaffe och korv i paus när Partille vaknade till liv. 1-2 efter 43 minuter genom Darvan Ayoub. Sedan 2-2 på straff minuten senare, säkert inprickad av Felix Jerkersson. Av bara farten får Darvan Ayoub en ny möjlighet i 47 minuten och sätter ledningsmålet fram till 3-2 innan domaren blåser av för första halvlek.

Efter fem mål i den första halvleken blir det inga mål i den andra halvleken utan Partille lyckas besegra Angered på bortaplan och samtidigt tog laget säsongens första seger. Nu vänder serien och nästa match är 22 juni på bortaplan då man möter Kinna. Partille mötte Kinna på Lexby IP i andra omgången på säsongen och förlorade den matchen med 1-2. Nu är laget redo för revansch och att samtidigt inleda jakten på Assyriska som återfinns på kvalplats i division 3 mellersta Götaland.