Vems är flaskposten, känner du Ronny eller Babban?


Denny Bågenholm 2022-07-14

13 årige Casper och hans mamma Maria hittade ett gammalt brev i en flaska.
Bild:Privat
13 årige Casper och hans mamma Maria hittade ett gammalt brev i en flaska.

Texten som Babban skrev till Ronny 1962.
Bild:Privat
Texten som Babban skrev till Ronny 1962.

PARTILLE | Ett mysterium har inträffat vid Haketjärn i Öjersjö. En flaskpost från 1962 har hittats och nu söker Maria och Caspar efter den som skrev brevet. Är det någon som vet vilka Ronny och Babban är?

Caspers mamma Maria berättar om hur det hela gick till när de hittade den 60 år gamla flaskposten.

– Casper,  jag och en väninna var ute och gick med våra hundar. Vid Haketjärn stannade vi så att hundarna fick svalka av sig. Casper kollade runt lite och hittade en gammal smutsig glasflaska som låg under en buske ett par meter från vattenbrynet. Första tanken var att ta hand om den så ingen skulle skada sig om den gick sönder.

– När vi tittade närmare skymtade vi något som såg ut som ett papper. Vi skojade om att det kanske var en riktig flaskpost. Korken satt ordentligt fast men med lite handkraft fick Casper upp den. Det var en del illaluktande vatten i botten flaskan och pappret verkade ha klibbat fast mot insidan.

När de kom hem tog de sönder flaskan och hittade ett brev från sommaren 1962 med texten:

Hejsan Ronny!
Du kanske undrar varför jag skriver till dig, men vi har hittat ditt drag. Om du kommer dit du träffade oss sist skall du få det. Du skall vara här torsdagen den 9/8-62 kl 19.

Hjärtligt välkommen
Babban

PS Jag längtar efter dig. DS

Texten är något kryptisk och Haketjärn är inte det största vattendraget i kommunen så hur skulle Ronny få flaskposten? Var Babban kär i Ronny och ville få honom till en dejt? Hjälp Lokalpressen, Maria och Casper att lösa gåtan. Känner du Ronny och Babban? Hör då av dig till oss.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.