Världsrekord på VM av Jesper Svensson


Jonas Bengtsson 2021-11-08

Partillebon Jesper Svensson slog till med nytt världsrekord i singelkvalet till VM som pågår i Dubai fram till den 15 november.
Bild:Pressbild
Partillebon Jesper Svensson slog till med nytt världsrekord i singelkvalet till VM som pågår i Dubai fram till den 15 november.

PARTILLE | Bowling-VM pågår för fullt i Dubai och svenskarna har inlett mästerskapet starkt. Inte minst Partillebon Jesper Svensson, till vardags i Team Pergamon, som i singelkvalet slog till med ett nytt världsrekord.


Internationella bowlingförbundet har bekräftat att Jesper Svenssons 1 345 poäng från i lördags kväll är tidernas högsta slagning på ett VM och inofficiellt världsrekord.

Det är klart att det är kul. Det är någonting speciellt att finnas med i historieböckerna, säger Jesper Svensson i ett pressmeddelande från Svenska bowlingförbundet.

Jesper slog till med fem fantastiska serier under kvalet då han snittade 269 per serie i raden som såg ut så här: 269-259-279-279-259.

– När det blir så här pass högt beror det på många faktorer. Bra spel, bra hjälp bakom, det som kunde gå bra har gått bra. Det var ingenting som strulade. Det är bara fem serier, det är många serier kvar. Kul att få en bra start.

Hur gör man för att slå så högt?
– Det undrar jag också. Jag tänker att jag ger fan i att fundera så mycket på det så kanske jag kan göra det igen, säger den nya världsrekordhållaren Jesper Svensson som gjorde skäl för smeknamnet "Tvåhandsdemonen från Vimmerby".


Läs mer i intervjun med bland andra Jesper Svensson inför VM:
 https://e-tidning.lokalpressen.eu/2537/partille/464187/2021-11-05/r/10


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.