Välbesökt trädgårdsfest ville aldrig ta slut


Aron Mikael Sik 2023-08-24

Mycket stod på schemat för detta Garden party. Tomas von Brömssen medverkade på ett flertal programpunkter, bland annat som musiker. Kristina Svensson, chef kultur och fritid, höll tal om te-etikett.
Bild:Aron Mikael Sik
Mycket stod på schemat för detta Garden party. Tomas von Brömssen medverkade på ett flertal programpunkter, bland annat som musiker. Kristina Svensson, chef kultur och fritid, höll tal om te-etikett.

KULTUR & NÖJE | Jonsereds trädgårdar hade bjudit in till ”garden party” i engelsk tappning och samlade gästdesigners, lokala musiker och kommunrepresentanter till fest. Ett tusental besökare tog sig till evenemanget.

– Det här var något utöver det vanliga, säger Kristina Svensson, chef kultur och fritid i Partille.


 

Väderleksrapporten lydde ostadigt men varma temperaturer förra lördagen när kommunens Garden Party hölls till minne av William Gibsons betydelse för Jonsereds trädgårdar och för kommunen i stort. De fyra gästdesigners som bjudits in att utforma en del av en trädgård efter eget tycke och smak i slänten nedanför herrgården var på plats.

2018 års gästdesigner, som också var först i ordningen, var skådespelaren Tomas von Brömssen som medverkade på ett flertal av dagens många programpunkter.
– Det har varit trädgårdsmästare Peter Svenssons dröm i flera år att hålla ett äkta brittiskt garden party i Jonsereds trädgårdar och nu blev det av.

Efter att kultur- och fritidschef Kristina Svensson gett en liten instruktion i ”afternoon tea”-etikett och kommunstyrelsens ordförande Marit Hesse (M) hälsat välkomna och invigt trädgårdsfesten tog underhållningen vid. Tomas von Brömssen spelade flöjt med lokala musikerna Bo Stenholm, Magnus Ekman och Stefan Abelsson. Därefter lästes rosdikter, han har en stor passion för rosor, och spelade klarinett på några gamla klassiker som ”When The Saints Go Marchin’ in”.

Läs mer på hemsidan >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.