Två unga män anklagade för flera brott


Denny Bågenholm 2022-09-30

Polismannen skadade sig i samband med ingripandet av de två minderåriga pojkarna.
Bild:Arkivbild
Polismannen skadade sig i samband med ingripandet av de två minderåriga pojkarna.

PARTILLE | Två unga män under 18 år är anklagade för flera brott i Partille. Våld mot tjänsteman, häleri, olovlig körning är en del av ungdomarnas historik under våren. Det började med olovlig körning i februari och slutade med häleri i juni.

 

Under en lördagskväll i februari “lånade” ungdomarna en bil när de stal bilnycklar i samband med en ungdomsfest. Efter att de varit på Mc Donalds i Partille centrum återvänder de till festen. Senare upptäcktes via sociala medier att bilen varit ute och kört med ungdomarna bakom ratten som saknar körkort.

I maj ser polisen två personer åkandes på en moped utan hjälmar i Furulund. När de upptäcker polispatrullen försvinner de bakom en vägbom och polisen avbryter jakten. Något senare uppmärksammas mopeden vid en trappuppgång i Björndammen. Polismannen säkrar en dörr som de två ungdomarna befinner sig bakom och de försöker vid tre tillfällen sig på att forcera dörren utan att lyckas. Polismannen skriver följande:

“Jag bedömer att i tid tog det cirka tre minuter från att jag första gången observerade killarna
vid trappuppgången till dess att de var säkrade.”

“Övriga patruller hjälper till med att säkra mopeden som då fortfarande var varm. Mopeden
hade brutet tändningslås och vi misstänkte att den var stulen och den togs i beslag.”

“Den äldre av pojkarna född 2004  har mycket dålig attityd och vill inte svara på frågorna som vi ställer, han har ett väldigt hånfullt beteende och vägrar att inse att något han hade gjort under kvällen kunde ha varit fel.”

“Den yngre pojken född 2005  har god attityd mot patrullen men påstår att det är jag som har sparkat mot entrédörren och att han var så rädd att han inte visste vad han skulle ta sig till. han säger även att han inte visste att jag var polis och att det var därför han gjorde som han gjorde.”

Polismannen skriver även att “Jag var vid tillfället klädd i polisuniform med tillhörande märken samt en buff som var delvis var reflexaktig med texten polis på. Det kan omöjligen ha missats att jag var polis med tanke på hur nära de båda killarna såg mig och de hade sinnesnärvaron nog att testa flera ytrymmningsmetoder och där även titta mig i ögonen innan de knuffade på dörren.”

Polismannen fick skador på sin fot i samband med pojkarnas flyktförsök.

De båda pojkarna anklagas även för häleri gällande den stulna mopeden de transporterat sig på vid tillfället för polisingripandet.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.