Trollkarlarna i Partille Arena


Denny Bågenholm 2023-02-08

<span style=\
Bild:Denny Bågenholm
Trollkarlarna är Håkan Axlid, Leif Holmqvist och Lars Häglund som ser till att Partille Arena finns på världskartan.


Partille Arena klockan 01.00 när allt riggas ner efter P3 Guld.
Partille Arena klockan 01.00 när allt riggas ner efter P3 Guld.

Partille Arena 11.00 när Sävehof är redo för att spela semifinal i Svenska cupen.
Bild:Denny Bågenholm
Partille Arena 11.00 när Sävehof är redo för att spela semifinal i Svenska cupen.

PARTILLE | Från P3 Guld till semifinal i Svenska cupen i handboll på under 12 timmar! Partille Arena har sedan invigningen gjort sig känd för att snabbt ställa om på kort tid till olika arrangemang, till stor hjälp för alla arrangörer. Hur går det till, är det Harry Potter som är på besök?

– Vi är ett grymt intrimmat team, säger Håkan Axlid.


 

När strålkastarna släckts, publiken har lämnat arenan och P3 Guld-pristagarna har efterfest i Göteborg startar en omvandling som får Joe Laberos korttrick att blekna. Från 23.00 till 05.00 lastas hundra ton lampor, trossar, podier och en massa annan teknik ut och skickas iväg på trailers samt att hela arenan städas. Vid 10.00 är skyddsgolvet borta och därefter städar och tvättar vaktmästarna planen. Klockan 11.00 är Sävehof på plats för att klistra reklam och ställa in 60 meter bildskärmar inför avkast klockan 14.00. Hur är detta möjligt? Lokalpressen träffar tre trötta ansvariga med en svart kopp kaffe i handen. Håkan, Lars och Leif är trion som ser till att allt fungerar under Partille Arenas olika evenemang.

– Under början på P3 Guld-veckan är det nästan normala arbetstider, fast sista dygnet är det inte mycket sömn, säger Håkan Axlid som är bokningsansvarig för Partille Arena.

Hur klarar Partille Arena av att göra den här omställningen?
– Väldigt bra, vi är otroligt duktiga på detta och har gjort det flera gånger tidigare. Vi gjorde en blixtsnabb omställning när det amerikanska bandet Smashing Pumpkins repade inför sin världsturné och vi inte trodde Sävehofs herrar skulle gå till final då de låg väldigt långt ner i tabellen det året när bokningen kom, säger han.
Håkan fortsätter:
– Men det var ju exakt vad laget gjorde, de gick till final och då byggde vi om från Rock'n'Roll-repetition till SM-final på en timme och sedan tillbaka till repetition på ytterligare en timme efter guldfirandet. Det hängde roddare i rep i taket när publiken släpptes in och det var många som undrade vad det var för gubbar som åkte ner från taket i sista sekund, säger han och skrattar.

Vad har varit den största produktionen sedan invigningen 2016?
– P3 Guld är ju både störst och mest krävande, det är många dagar, många frågor, stor produktion. I P3 Gulds fall är vi ju även medarrangörer. Normalt hyr externa arrangörer in sig på arenan och vi levererar lokal, ström och eventuellt städning efter arrangemanget.

– Vi har en uttalad ambition från vår evenemangsavdelning, när vi är “klara” ska det inte finnas något ställe i Sverige och förhoppningsvis inte i Europa där det är enklare att komma och göra konserter. Man ska känna att det är skönt att komma till oss och att det blir en enkel dag på jobbet. Dels för att vi är lätta att jobba med och väldigt trevliga, samt att arenan är väldigt enkel att jobba med. Man rullar saker direkt in på scen från lastkajen. Det är nära till allt och vi kan lösa det mesta.

När Partille Arena skulle byggas åkte ett stort antal personer från kommunen runt i Sverige och utomlands för att finna den bästa och enklaste lösningen för att göra Partille Arena till en fantastisk multiarena. Lösningen var att bygga en fast scen på ena kortsidan som är 28 meter bred och 12 meter djup vilket innebär att man ytterst sällan behöver stänga av arenan för scenbygge.
– Det är absolut det bästa med arenan att man valde en fast scen för det gör allt mycket enklare, där gjorde kommunen ett väldigt gott förarbete. Därför är vi helt unika i Sverige som evenemangsarena, avslutar Håkan Axlid.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.