Facken anordnade HBTQI-föreläsning


Hanna Uhlin 2023-02-06

Genus var ett av många ämnen som Robin Nordh tog upp under sin föreläsning på Kulturum.
Bild:Hanna Uhlin
Genus var ett av många ämnen som Robin Nordh tog upp under sin föreläsning på Kulturum.

PARTILLE | Genus, sexualitet och normer. Det och mycket annat pratade Robin Nordh om i sin föreläsning på Kulturum förra veckan. Föredraget arrangerades av Facken i välfärden och lockade ett stort antal åhörare.

– Jag hoppas att det kan vara en ögonöppnare, säger Robin Nordh.


 

Förra onsdagen bjöds Partilles kommunanställda in till en kvällsföreläsning för att stärka kunskapen om bland annat HBTQI. Föredraget anordnades av Facken i välfärden, ett nytt nationellt samarbete mellan förbunden där bland annat Kommunal, Vårdförbundet och Lärarförbundet ingår.

Drygt 70 personer hade anmält sig till föreläsningen med gräsrotsaktivisten Robin Nordh från RFSL:s förbundsstyrelse. Under föreläsningen på Kulturum avhandlades allt från normer och sexualitet till demokrati och mänskliga rättigheter.
– Mina föreläsningar handlar bland annat om sexualitet, normer och genus och hur det ser ut i samhället. Jag tar avstamp i HBTQI och barnkonventionen för att jag är gay och arbetar med barn, men jag pratar även om jämställdhet, antirasism, självskadebeteenden och suicid. Allt hänger ihop, säger Robin Nordh.

Under kvällen i Kulturum fick åhörarna även ta del av hans egen berättelse. I hemstaden Motala i Östergötland var han en välkänd HBTQ-profil och fick motta otaliga hot från personer som ville tysta hans kamp för HBTQ-frågor och mänskliga rättigheter. Om det berättar han även i dokumentärfilmen ”Hat – hotet mot hållbara samhällen” som RFSL släppte hösten 2021.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.