Thorbjörn Carlsson: "Vore ju självklart kul med en förändring"


Denny Bågenholm 2022-08-14


PARTILLE | Sport, musik och politik är Thorbjörns hobbies. Som förflutet i Kortedala IF och Wasaiterna kan han det mesta om lagsammanhållning. När han arbetade som skivförsäljare på skivhugget i Angered kom musikintresset. Politik har han fått i sig sedan barnsben då hela familjen var politiskt engagerad.

Valdagen den 11 september närmar sig. I förra veckans Lokalpressen intervjuades Marith Hesse (M), ordförande i kommunstyrelsen, och den här veckan var det dags för vice ordförande i kommunstyrelsen, Thorbjörn Carlsson (S).

– Jag gick med i SSU redan som sextonåring. Det var min äldre bror som tog med mig och sedan var jag fast. Men både mamma och pappa var politiskt engagerade. Jag började arbeta på det som idag är Folksam i slutet på 80-talet (1987) och arbetade med försäkringar för LO-medlemmar. 1994 flyttade vi till Sävedalen när vi jämförde olika boendealternativ.

Jag var väldigt inspirerad över hur Sävehof arbetade och även kommunen kändes som en bra plats för mina tre barn att växa upp i. Närheten till Göteborg spelade också in. Jag har tränat många lag i Sävehof och hade flera juniorlag tillsammans med Henrik Signell. Föreningsidrott ligger mig varmt om hjärtat, berättar Socialdemokraternas kommunalråd Thorbjörn Carlsson.

– MEN ÄVEN MUSIK är en stor hobby, jag har åkt på mycket konserter genom åren men idag blir det mest Sweden Rock där jag varit 22 gånger, dit får jag åka själv numera då min fru Susanne börjar tycka det är lite gubbigt. Där gör jag T-shirts till gubbarna och vi tar det på största allvar, det tar ju lite tid med det är så roligt. Och förra helgen var jag på Skogsröjet utanför Norrköping vilket var fantastiskt roligt, vilken grym lineup. Jag lyssnar på mycket hårdrock och kommer alltid tillbaka till; Black Sabbath, Led Zeppelin, Thin Lizzy, AC/DC, Motörhead och Iron Maiden.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.