Stort intresse för Partilles hälsosatsning kring klimakteriet


Jonas Bengtsson 2022-11-14

Kristina Svensson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, och Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande, är glada åt att flera arbetsgivare nu är på väg att följa Partille kommun med egna hälsosatsningar kring klimakteriet.<br /><br />
Bild:Tommy Holl
Kristina Svensson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, och Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande, är glada åt att flera arbetsgivare nu är på väg att följa Partille kommun med egna hälsosatsningar kring klimakteriet.PARTILLE |  våras startade Partille som första kommun i Sverige en friskvårdssatsning kring hur klimakteriet kan påverka kvinnors hälsa. Nu går Västra Götalandsregionen i Partilles fotspår – och ännu fler arbetsgivare är på väg med liknande initiativ.

 

– Det är så häftigt att regionens största arbetsgivare med över 50 000 anställda vill följa ”lilla” Partilles exempel, säger Kristina Svensson.

Partilles nya hälsosatsning är igång för fullt då alla kommunanställda kvinnor i 40- till 60-årsåldern nu erbjuds gratis rådgivning på betald arbetstid om klimakteriet, och dessutom har alla chefer utbildats i ämnet.

– I första omgången har 100 chefer och 300 medarbetare gått utbildningen och över 90 stycken medarbetare har valt att få personlig klimakterierådgivning, så man kan säga att det fanns ett uppdämt behov att få hjälp. Det finns fortfarande en stor okunskap om klimakteriet bland allmänheten och det är svårt att få hjälp på vårdcentral där det tyvärr också finns mycket okunskap, säger Kristina Svensson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen, och lägger till att det även finns nya uppdaterade nationella riktlinjer kring klimakterievård som många läkare inte känner till.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.