Jacob gör debut som konstnär med vernissage i vardagsrummet


Denny Bågenholm 2022-11-11

Jacob Ekstorm har öppet hus imorgon när det finns chans att köpa på sig hans första alster. Vem vet han kanske blir lika stor som Banksy?
Bild:Privat
Jacob Ekstorm har öppet hus imorgon när det finns chans att köpa på sig hans första alster. Vem vet han kanske blir lika stor som Banksy?

KULTUR & NÖJE | Förra sommaren följde Jacob Ekstorm med sin flickvän för att handla färg och penslar. Han passade då på att köpa lite material till sig själv. Nu 16 månader senare och med 26 färdiga tavlor är det dags att lämna carporten och bjuda in till vernissage i vardagsrummet i Öjersjö.

 

Jacob arbetar vanligtvis som snickare och är tidigare handbollsspelare. Han har alltid gillat att måla men har inte haft som mål att bli konstnär. När han följde med flickvännen för att handla blev det även några ramar, penslar och färger till honom själv.
– Jag har alltid gillat att måla men det har mer varit när det funnits tid över och inte så avancerat. Nu kände jag direkt att det var så kul och sedan dess har det hunnit bli 26 tavlor som jag ställer ut på lördag i vårt vardagsrum, säger han.

Han har många förebilder och det mesta är inom “Pop Art” med färg och form, som passar bra i offentliga miljöer som restauranger och barer eller i hotell entréer.
– Vi håller på att bygga om på NK nu och ägarna till restaurangen som vi renoverar har jag bjudit in till vernissagen, tänk att få en av mina tavlor på väggen i deras nya restaurang, det hade varit jätteroligt.

Hur tänkte du när du började måla?
– Först tänkte jag bara att jag skulle göra nåt till mig själv att ha på väggen. Jag gillar Banksys “Girl with balloon” så det började väl där, men jag gillar Andy Warhol, Roy Lichtenstein och Jim Lee. Sen har jag provat mig fram för att hitta olika tekniker, att måla det det jag gillar.

Du har även blivit en TikTok kändis?
– Jag har en tavla som heter “bröstmjölk” som jag har lagt upp på TikTok och den videon har redan 40 000 visningar och jag har fått 25-30 bud på tavlan, det hade jag inte räknat med.

Imorgon lördag 12 november är det dags för vernissage på Rävstigen 18 i Öjersjö. Det blir bubbel, jordgubbar och lite tilltugg. Redan nu är det 150 personer som anmält sitt intresse och vill man vara säker på en tavla är det nog läge att vara på plats när dörrarna öppnas klockan 16.00

Jacob är 22 år och har hela livet framför sig, men om det blir succé i helgen har han planen klar för sig.
– Det får bli att flytta ner till pappas lägenhet Spanien, sitta på altanen, måla tavlor och sippa på en sangria. Tröttnar jag på att måla kan jag ju alltid hjälpa folk att bygga pergolor på deras altaner, säger han och skrattar.

Hur gick det för din flickvän, blev det någon tavla?
– Hon håller fortfarande på med den första, så jag har passerat henne med råge. Men vi får hoppas den blir klar så vi kan ha nästa vernissage tillsammans och inte i mitt vardagsrum utan på något kul ställe i stan.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.