Liberalerna vill bli fossilfria – alla ska kunna ladda hemma


Denny Bågenholm 2022-08-28

Erik Edlund är ny lokalpolitiker i Partille. Han blev ordförande i Liberalerna i våras. – Lite som att komma in från \
Bild:Denny Bågenholm
Erik Edlund är ny lokalpolitiker i Partille. Han blev ordförande i Liberalerna i våras. – Lite som att komma in från "gatan", jag har massor att lära.

PARTILLE | Erik Edlund plockades in från “gatan” och är nu första person för Liberalerna i Partille. Det är Eriks första valkampanj och det är mycket som ska ordnas inför 11 september.
– Vi kommer jobba stenhårt för att bli större. Jag tror på allas lika värde och är djupt rotad i det tänket och det hoppas jag vi kan fortsätta med även efter valet, säger han.

Berätta lite om dig själv och hur du kom in på politiken?
– Jag fyller 56 i höst, född och uppväxt i Surte. Har två äldre systrar. Gjorde lumpen och sen lite ströjobb. Funderade på framtiden och hamnade i Uppsala och pluggade statskunskap. Flyttade till Stockholm och rakt in i den berömda IT-boomen. Internet var ju nytt och det fanns pengar och jobb. Jag konsultade fram till kraschen och började plugga till systemvetare. Familjen behövde ett större hus och då valde vi att flytta till västkusten.

– Att det blev politik och just Liberalerna får jag skylla på Bengt Westerberg. Första gången jag skulle rösta så var Bengt och gästade Polhemsgymnasiet, jag tyckte han var bra med goda värderingar. Det var även innan dess en stor debatt om löntagarfonder som jag tyckte kändes fel. När jag läste statskunskap kändes liberalismen som en perfekt ideologi. Det är ju liberalismen som har lagt mycket av grunden till dagens Sverige.

– Alla ska få samma chans oavsett inkomst, socialliberalism är ordet och otyglad kapitalism tycker jag inte om, säger Erik bestämt.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.