Hunduppfödare förlorar tillstånd


Denny Bågenholm 2022-07-24

Kvinna förlorar sitt tillstånd att bedriva uppfödning med omeddelbar verkan.
Bild:Freepik
Kvinna förlorar sitt tillstånd att bedriva uppfödning med omeddelbar verkan.

PARTILLE | Sedan 2015 har kvinnan fött upp och sålt hundar från sin bostad i Partille. Kvinnan hade tillstånd att föda upp och sälja sex kullar per år. En anmälan om smuggling, misskötsel och kupering av hundar inkom till Länsstyrelsen i början av 2022.

När besiktningsmannen kom till lägenheten fann man flera vuxna oregistrerade hundar. Kvinnan har även sagt att hon inte haft några valpar på över tre år. Men hon har ändå annonserat ut valpar till salu på Blocket under denna period. Valparna är födda hos andra i Sverige eller så är valparna importerade.

Vid kontroll visar det sig att kvinnan fött upp elva kullar på sina tikar mellan 2018 och 2022 varav sex av kullarna är födda hos andra, vilket innebär att aveln har bedrivits på en annan plats än den som är godkänd enligt kvinnans tillstånd.

Kvinnan har haft ett stort antal hundar utplacerade hos ett antal fodervärdar och ”hundpassare” varav flera av dem haft allvarliga brister i sin djurhållning som kvinnan haft kännedom om. Kvinnans lämplighet kan starkt ifrågasättas när hon låtit sina hundar vara kvar hos dessa personer. Kvinna har även själv vid flera tillfällen fått kritik för bristande djurhållning. Kvinnans tillstånd som uppfödare dras in med omedelbar verkan skriver Länsstyrelsen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.