Hög smittspridning påverkar Partille kommuns verksamheter


Redaktionen 2022-01-20

Bild:Arkivbild

PARTILLE | På kommunens hemsida kan vi läsa följande: Smittspridningen av covid-19 har ökat kraftigt de senaste veckorna i hela samhället. I Partille kommuns verksamheter är frånvaro bland personal hög inom många områden, vilket påverkar kommunens service.


Partille kommun följer noggrant händelseutvecklingen kring covid-19 och arbetar aktivt för att förhindra och hantera smittspridning och för att påverkan på kommunens verksamheter ska bli så låg som möjligt. Just nu är dock frånvaron bland personalen hög inom många verksamheter, vilket påverkar kommunens service på olika sätt.

– Läget är ansträngt på flera håll i kommunen på grund av den höga frånvaron. Den personal som är i tjänst arbetar hårt men på vissa håll påverkar frånvaron vår service. Inom en del vård- och omsorgsverksamheter har man bland annat varit tvungen att prioritera bland arbetsuppgifter och endast genomföra de mest nödvändiga insatserna. Vi hoppas på förståelse för situationen och gör vårt yttersta för att påverkan ska bli så liten som möjligt för den enskilde, säger Per Bäckström.

Kommunen följer råd och rekommendationer från ansvariga myndigheter. Det innefattar bland annat hur man arbetar med smittspridning, hur verksamheten bedrivs inom förskola och skola samt att möjliggöra för personal som kan arbeta hemifrån att göra det.

– Partille kommun följer fullt ut de rekommendationer vi får från ansvariga myndigheter och har gjort så under hela pandemin. Som enskilda individer kan vi var och en bidra till att minska smittspridningen genom att följa de råd och rekommendationer som finns i samhället, stanna hemma och testa sig vid sjukdomssymptom, hålla avstånd och vaccinera sig, säger Per Bäckström.

På grund av smittspridningen och den ansträngda personalsituationen i kommunen har ett tiotal medarbetare från andra verksamheter tillfälligt lånats ut till äldreomsorgen. Alla har erfarenhet och kompetens för att arbeta för inom vård och omsorg.
I dag börjar de sin introduktion för att under de närmaste veckorna arbeta inom hemtjänsten. De inlånade medarbetarna kommer från kommunkontoret, bygg- och miljöförvaltningen och samhällsbyggnadskontoret.

Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Egen insta 250x250

Annons
Alfons

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.