Från stenhård action till gofika i Jonsered


Denny Bågenholm 2023-06-05

Prisutdelning i samband med studentfirandet på Partille Gymnasium. Där höll Marith Hesse ett engagerat tal och herrarna Thorbjörn Carlsson och Bengt Randén agerade prisutdelare.
Bild:Denny Bågenholm
Prisutdelning i samband med studentfirandet på Partille Gymnasium. Där höll Marith Hesse ett engagerat tal och herrarna Thorbjörn Carlsson och Bengt Randén agerade prisutdelare.

En fantastisk bakgrund med studentfirare och deras anhöriga fick akompanjera prisutdelningen till årets Partilleambassadör.
Bild:Denny Bågenholm
En fantastisk bakgrund med studentfirare och deras anhöriga fick akompanjera prisutdelningen till årets Partilleambassadör.

PARTILLE | Eric Ericsson är skådespelaren “som alla känner igen men ingen kan placera” han har haft roller i ett 50-tal filmer och ett 40-tal teaterroller, de flesta på Göteborgs stadsteater. Nu är han mest känd som Eric i brödbutiken i Jonsered där det fixas “gofika”, hålls quiz med kollegan Kjell Wilhelmsen.

 

Ut på scenen kom en märkbart rörd Eric som inför flera hundra åskådare som var på plats för studentfirande fick ta emot priset som Partilleambassadör 2023. Prisutdelare var Kommunstyrelsens ordförande Marith Hesse (M), vice ordförande Thorbjörn Carlsson (S) och kommundirektör Bengt Randén.

– Med sitt hantverksbageri Brödfabriken i Jonsered har Eric Ericson satt Jonsered och Partille ännu mer på kartan. I sitt bageri bjuder han förutom på Västsveriges godaste bulle (2022) och Göteborgs godaste semla (2023) också på en personlig och avslappnad atmosfär där han ”vill sprida glädje”, sa Marith när priset överlämnades.

– Jag är så oerhört glad över att få ta emot detta priset, det betyder väldigt mycket för mig och att alla har gjort att jag känt mig så välkommen till Jonsered. Ibland får jag nästan nypa mig i armen för att se om det är på riktigt, säger Eric Ericsson på den stora scenen.

Motiveringen lyder:
“Med glödande entusiasm och rykande färska bröd och bullar lockar Eric Ericson Partillebor och många andra till Brödfabriken i Jonsered för “gofika” vardagar som helger. Genom sitt hantverksbageri har han fått fler att upptäcka Partilles unika kultur- och naturmiljöer. Det gör Eric Ericsson till Årets Partilleambassadör 2023. Och som han gör det! Nybakta kulturbröd, Melodikryssfrukostar och söndagsquiz med vapendragaren Kjell Wilhelmsen lockar mängder med partillebor och tillresta. Partille kommun har fått ett nytt besöksmål att räkna med.”

Om utmärkelsen årets Partilleambassadör:
Sedan 2018 delar Partille kommun årligen ut ett ambassadörspris till en person som genom handling eller på annat sätt sätter Partille på kartan. Årets Partilleambassadör utses av kommunstyrelsens ordförande, vice ordförande och kommundirektör. Utmärkelsen delas ut i juni i samband med Partille Gymnasiums student.

Tidigare pristagare:
Bland pristagarna hittills hittar vi Stefan ”Abbe” Albrechtson, klubbdirektör Sävehof, Petra Mede, ståuppkomiker och skådespelare, Linda Fyrebo, programledare på radiokanalen Rockklassiker, Casper Janebrink i Arvingarna och Bella Gulldén, handbollsspelare.

Fakta om Eric Ericsson som skådespelare:
Eric Ericson debuterade som en av ungdomarna i TV-serien “Storstad” (1990–1991), i en av de bärande tonårsrollerna som en timid och blyg yngling med ett problematiskt förhållande till sin ensamstående far. Efter utbildning vid Högskolan för teater i Göteborg 1995–1998 fick han en större roll i TV-serien “Sjätte dagen” (1999–2000).

Med sin tredje TV-roll i julkalendern “Dieselråttor och sjömansmöss” (2002) gjorde han ytterligare ett porträtt av en ung, osäker manlig figur. Han gjorde även samma år en monolog på Dramaten om klimatfrågan. En fjärde TV-serie som undersökande journalist på jakt efter en övernaturlig gåta i “De drabbade” (2003) återknöts i mångt och mycket till hans rollgestalt i “Sjätte dagen”. Bland övriga roller märks den som polismannen Fredrik Stridh i filmatiseringarna av Irene Huss och rollen som Olof Molander i TV-serien “Molanders” (2013).

Vid sidan av TV-arbetet har han haft roller på Helsingborgs stadsteater 1997 och 1999, Folkteatern i Göteborg 1999 och Angereds teater 2000–2001. Eric Ericson ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble. Han är gift med skådespelaren Tove Wiréen. Eric Ericson deltog i par med Kjell Wilhelmsen i På spåret 2014, 2015 och 2018. (Källa Wikipedia)

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.