Fotobutikens nya ägare har bilden i fokus


Hanna Uhlin 2022-10-04

Här står nye ägaren Fredrik (till vänster) tillsammans med den tidigare ägaren Krister (till höger), hans dotter Maria och &Aring;ke.<br /><br />
Bild:Denny Bågenholm
Här står nye ägaren Fredrik (till vänster) tillsammans med den tidigare ägaren Krister (till höger), hans dotter Maria och Åke.PARTILLE | HALLÅ DÄR Fredrik Sundqvist, ny ägare på SS Foto – Sävedalsbutiken som försett invånarna med kameror och fototjänster i drygt 80 års tid. Den 1 juli tog han över butiken och blev således den fjärde ägaren sedan butiksstarten 1940.

 

Du tog över SS Foto efter Krister Svensson i somras. Hur gick det till?
– Jag jobbade som frilansande fotograf och sökte jobb här på 50 procent. När jag kom på intervju tyckte Krister, som skulle gå i pension, att jag var perfekt som ny ägare och erbjöd mig att köpa butiken. Jag började jobba deltid och fick mer insyn i verksamheten och efter ett tag kändes det som en allt bättre idé att ta över. Nu är tanken att försöka kombinera frilansande fotojobb med att driva butiken.

Hur har den första tiden varit?
– Det har varit mycket att göra och större delen av tiden har gått åt till att ta hand om den dagliga verksamheten. Jag har valt att driva affären på samma sätt som Krister och tror att det är en bra idé såhär i början. Det tar tid att sätta sig in i allt och man får ha respekt för den verksamhet som har funnits och fungerat så länge.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.