20-åring från Jonsered döms för grovt narkotikabrott


Denny Bågenholm 2022-10-02


PARTILLE | Hovrätten fastställer tingsrättens dom och den åtalade döms till 18 månaders fängelse för att importerat 10 kilo pregabalin. Mannen anser att han är oskyldigt och överklagade domen till Hovrätten som gick på tingsrättens linje.

 

Den 29 november 2021 togs två försändelser i beslag på UPS. De visade sig innehålla 4 970 gram respektive 4 990 gram pregabalin. Pregabalin, som är narkotika, och ingår i läkemedlet Lyrica. Paketen var skickade från Kina via Polen och adresserade till den dömde. Det fattades beslut om en kontrollerad leverans. Pregabalinet byttes ut och försändelserna återfördes till det normala postflödet. Försändelserna levererades till den då 19-årige mottagaren 2 december 2021. Han hade dessförinnan varit i kontakt med UPS för att ändra leveransställe till ett utlämningsställe beträffande ett av paketen. Vid husrannsakan samma kväll hittades båda paketen under mannens säng.

Mannen uppger att han inte har beställt något utan tog bara på uppdrag av en bekant emot paketen. Han trodde att de skulle innehålla cigaretter. Han vill inte berätta vem som bett honom ta emot dem. Han gjorde det för att han behövde pengar. Han skulle få en mindre summa – han vet inte hur mycket.

Det var inte heller bestämt hur han skulle lämna paketen vidare när han fått dem. Han skulle ta emot dem, ha dem på rummet och vänta på vidare instruktioner. Han placerade dem under sängen och lade en handduk över.

Mannen uppger att det stämmer att han ringde UPS angående leveransen, men han vill inte säga varför han ringde. Han visste inte att det var två paket. Telefonnumret som slutar på -XX är hans. Han vet inte varför han fått ett meddelande om att köpa Lyrica. Han kan inte heller förklara de sökningar som gjorts på hans dator om Lyrica. Att han inte tidigare berättat att han trodde att paketen skulle innehålla utländska cigaretter beror på att han använt sin rätt att vara tyst. Varför han under utredningen sagt att han kan ha blivit utsatt för id-kapning vet han inte.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.