Elvaåringarna klarade Tiktok-challenge – gick 60 000 steg på en dag


Jonas Bengtsson 2023-08-21

<span>Lion, Bastian och Hector har nu börjat i femman på Vallhamraskolan. I slutet av sommarlovet klarade elvaåringarna en Tiktok-challenge som handlade om att gå 50 000 steg på en dag. Trion gick längre än så, hela 60 000 steg blev det.</span>
Bild:Jonas Bengtsson
Lion, Bastian och Hector har nu börjat i femman på Vallhamraskolan. I slutet av sommarlovet klarade elvaåringarna en Tiktok-challenge som handlade om att gå 50 000 steg på en dag. Trion gick längre än så, hela 60 000 steg blev det.

PARTILLE | Vallhamraborna Hector, Bastian och Lion ville hitta på något roligt på sommarlovet. Då såg de en steg-challenge på Tiktok som de tre killarna antog och krossade genom att gå 10 000 steg extra.

 

På sociala medier som Facebook, Instagram och Tiktok dyker det ideligen upp nya trender och utmaningar. Vissa svårare än andra.
– Vi hade hört talas om en 50 000 steg-challenge på Tiktok och så ville vi testa att göra det. Och vi klarade 60 000 steg, ler Hector.

– Det är många som har gjort den challengen. Så ville vi testa att göra den också, det såg roligt ut, säger Bastian.

Att ta sig an utmaningen var killarnas egna initiativ. Och efter godkännande från föräldrarna gav kompisarna sig ut en sommarlovsdag på den långa vandringen.

– Vi frågade först om vi skulle få göra det. Sedan tog det en dag att planera för vi kollade vilka vägar vi kunde gå och vilken tid som var bäst att starta, berättar Bastian.

– Och så planerade vi vad vi skulle ha med oss, säger Hector.

– Ja, för vi gick i elva timmar. Vi började gå ungefär halv elva. Det blev som ett träningspass, skrattar Lion som för övrigt spelar med Partille Hockey medan Bastian spelar med Partille IF och Hector med Sävedalens IF.

Starten gick i Vallhamra. Därefter fortsatte elvaåringarna mot Partille centrum och bortåt Kåhög för att vända tillbaka och gå på andra sidan Säveån där man passerade Lexby, Utby och Kviberg. Matpauser togs på McDonalds och på en pizzeria i Utby. När de väl kom hem igen på kvällen visade stegräknaren 60 000 steg – 10 000 steg mer än vad som behövdes för att klara utmaningen.

Vad har hänt på Tiktok när folk har gjort den här utmaningen?
– De var rätt trötta. Det var jag också (skratt), jag hade ont i benen dagen efter, säger Hector.

– Jag hade lite ont när jag gick, men inte dagen efter. Det var inte så jobbigt egentligen, det var bara mest kul att gå, säger Lion.

Vad gjorde ni när ni gick rundan?
– Vi pratade rätt mycket. Men man hade lite ont i benen sista timmen, men mest hade man ont i fötterna som värkte. De sista 10 000 stegen var de jobbigaste tror jag, säger Bastian.

Var det något roligt som hände på vägen?
– Ja, vad hände ens. Det hände inte så jättemycket egentligen, säger Lion.

– Eller jo, det var en som åkte moppe och så tappade han sin plånbok på vägen när vi gick bredvid. Så vi tog upp den och gav den till honom när han kom tillbaka, berättar trion som nu har en ny utmaning i sikte.

– Nu planerar vi att gå 100 000 steg på en dag. Det blir väldigt svårt, så vi får säkert börja tre-fyra timmar tidigare nästa gång, säger Lion.


Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.