Centerpartiet i Partille går i opposition!


Denny Bågenholm 2022-10-16

Anna Strand meddelar under söndagen att samarbetet med de tre övriga allianspartierna är ett minne blott.
Bild:Denny Bågenholm
Anna Strand meddelar under söndagen att samarbetet med de tre övriga allianspartierna är ett minne blott.

PARTILLE | Detta eftersom Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna väljer att samverka med Sverigedemokraterna istället för med Centerpartiet. – För Centerpartiet är det otänkbart att släppa in Sverigedemokraterna i värmen, detta lovade vi i valrörelsen, och vi lever nu upp till det vallöftet, säger Anna Strand (C)

 

– Centerpartiet beklagar detta och vi har gjort allt vi kunnat för ett fortsatt Alliansstyre. Vi såg goda möjligheter att fortsätta styra tillsammans då vi även efter valet har 24 mandat, exakt lika många mandat som vi styr på under innevarande mandatperiod. Trots detta väljer nu Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att avsluta ett flera decennier långt, stabilt och framgångsrikt samarbete, säger Anna Strand.

– Vi är ytterst förvånade att man nu väljer att samverka med Sverigedemokraterna. Man gör nu en uppgörelse mellan Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna om att släppa in Sverigedemokraterna i flertalet nämnder och styrelser gentemot att Sverigedemokraterna lovar att stödja budgeten. Dessutom är man överens om att driva ett flertal gemensamma och avgörande frågor, vilket innebär att upplägget är motsvarande det på regeringsnivå. Detta är en mörk och sorglig dag för Partille, menar Anna Strand, gruppledare för Centerpartiet i Partille.

– Partilles invånare kan räkna med att Centerpartiet även framöver kommer stå upp för medmänsklighet och alla människors lika värde. Vi kommer fortsätta driva en kraftfull liberal politik för ett grönare Partille med en mer varsam exploatering, poängterar Anna Strand, gruppledare Centerpartiet Partille.

– Vi beklagar att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna nu väljer att inleda ett samarbete med Sverigedemokraterna, istället för fortsätta styra Partille tillsammans med Centerpartiet. Därmed avslutar de ett flera decennier långt och framgångsrikt arbete, för att istället bilda en högerkonservativ ledning tillsammans med Sverigedemokraterna. Partille går nu in ett paradigmskifte, med en liberal kraschlandning, motsvarande den på riksnivå, menar Centerpartiets gruppledare Anna Strand.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.