Östhjälpen arrangerar insamling till Ukraina i helgen


Hanna Uhlin 2023-03-22

Östhjälpen levererar förnödenheter med hjälp av volontärer i Filadelfia Church.
Bild:Privat
Östhjälpen levererar förnödenheter med hjälp av volontärer i Filadelfia Church.

Bild:Privat

Bild:Privat

PARTILLE | Östhjälpen har stöttat behövande i Ukraina med förnödenheter sedan kriget bröt ut. Lördagen 25 mars går försäljningen i Östhjälpens Second hand-butik direkt till hjälparbetet i Ukraina – och hyresvärden Bygg-Göta har lovat att dubbla beloppet.

– Det finns ett stort behov så det är fantastiskt, säger Bo Lundgren, ordförande i Östhjälpen.Nu på lördag, 25 mars, gör Östhjälpens Second hand i Jonsered en ny stor insamling till drabbade i Ukraina. Alla intäkter går då oavkortat till hjälparbetet i några av de hårdast drabbade områdena kring Odessa, Cherson och Mykolaiv.

– Just de här områdena har varit väldigt hårt ansatta och det är miljoner människor som bor i de här regionerna. Mat är något som ständigt behövs, men vi levererar även kläder, elgeneratorer och enklare vedkaminer för uppvärmning och matlagning, berättar Bo Lundgren.


Östhjälpen har bidragit med förnödenheter sedan kriget bröt ut. Under det gångna året har man kunnat fortsätta med hjälpinsatserna tack vare bidrag från både privatpersoner och företag. Leveranserna har skett med hjälp av volontärer i Filadelfia Church i den rumänska staden Galati som ligger på andra sidan Donau.

– Vår styrka är församlingen nere i Galati på gränsen till Ukraina. De har ett enormt nätverk och ser till att leveranserna kommer fram till de nödställda utan mellanhänder. Vi fortsätter med hjälpen så länge vi märker att det strömmar in pengar, säger Bo Lundgren som snart ska ner till Galati igen.I helgen hoppas han att de får in mer pengar från försäljningen i Östhjälpens Second hand-butik. Hyresvärden Bygg-Göta har också lovat att dubbla beloppet som kommer in under lördagens insamling.

– Det sporrar oss extra mycket att hyresvärden har lovat att dubbla det vi får in. Vi räknar med att få in ungefär 100 000 kronor som alltså skulle bli ytterligare 100 000 med hyresvärdens bidrag. Så det är fantastiskt. Och hjälparbetet behövs verkligen, avslutar Bo Lundgren.


Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.