Många hustak och stor elpotential - Västra Götaland toppar Solindex 2022


Denny Bågenholm 2022-08-02


Vattenfall har precis genomfört sin årliga undersökning Solindex. Årets undersökning visar att Västra Götaland har bäst förutsättningar att producera solenergi av alla Sveriges län.

 

Om alla småhus i Västra Götaland hade haft solpaneler på taket hade det producerats 1,86 miljarder kWh solenergi under 2021. Mer än vad alla villor i Göteborg, Mölndal, Kungälv och Partille gör av med på ett helt år. Västra Götaland har bäst förutsättningar att producera energi
på detta vis av alla Sveriges län. I en färsk undersökning säger sex av tio länsbor att de är intresserade av att installera solceller på taket.

– Genom kartläggningen vill vi visa på den otroliga potential som finns i solkraften i Sverige.
I Västra Götaland var möjligheten att producera el på villtak störst i Sverige 2021. Med dagens elpriser kan en investering i solpaneler dessutom betala av sig själv fortare än någonsin. Vi ser att allt fler börjar upptäcka de möjligheter som finns och hur enkelt det faktiskt är att investera i solpaneler. Det är glädjande för klimatet att intresset för solceller är stort men innebär också att det är ett högt tryck på leverantörerna och att väntetiden kan bli längre än vanligt, säger Lasse Ejeklint, klimatcoach på Vattenfall i en pressrelease.

Enligt en ny Sifo-undersökning som gjorts i samband med Solindex kan 57 procent av befolkningen i Västra Götaland tänka sig att investera i solpaneler. Många kan även tänka sig att skaffa en elbil (52 procent) och bli mer självförsörjande (37 procent).

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.