Häng med på en rundtur i upplevelsecentret World of Volvo


redaktionen 2024-08-09

Utställningen innehåller både nya och äldre (Amazon) bilar, samt fordon från tiden däremellan (760 GLE).
Bild:Tommy Holl
Utställningen innehåller både nya och äldre (Amazon) bilar, samt fordon från tiden däremellan (760 GLE).

Att köra bil på halt underlag med hinder längs vägen, interagera med datorer och navigera en grävskopa, är alla exempel på aktiviteter på det nyöppnade upplevelsecentret World of Volvo. Häng med in.

 

När man först går in i entrén till World of Volvo så framträder en slående takhöjd med stora träbalkar i taket som alla centreras mot en form av trästomme i mitten.

– Byggnaden är inspirerad av naturen här på västkusten. Det finns tre bärande stommar som ska symbolisera träd och balkarna i taket är dess grenar, och det gråa golvet är inspirerat av det bergiga landskapet vid kusten, säger Magnus Wrahme som är vd för World of Volvo.
Inne i byggnaden är det fullt med folk men alla är inte här för att kolla på gamla bilar.

– World of Volvo har flera olika grenar. Vi har exempelvis många konferensgäster från andra företag som bokar in sig i våra lokaler, sen har vi en restaurangverksamhet dit det kommer många gäster för lunch och middag, och vissa kommer bara hit och tar en kaffe, säger Magnus Wrahme.

Men den mest centrala delen i verksamheten är ändå utställningen som handlar om Volvos historia och framtid. Här finns den första Volvomodellen från 1927, den populära Volvo Amazon som tillverkades från 1956 till 1970, den första bussen, första lastbilen och modeller ända fram till dagens datum.

Men bilarna är bara en del av utställningen. Det finns också en hel del aktiviteter. Man kan exempelvis stå i en vindtunnel, prova att köra en grävskopa där man gräver upp bollar från ett bollhav och sätta på sig virtuella glasögon som tar en till hamnen i Smögen, där man har som uppgift att navigera en stor båt.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.