Äventyraren Cissi Hansson ny krönikör för Lokalpressen


Ellen Nilses 2022-08-23


Nya Zeeland, Thessaloniki, St. Louis och Kiruna är några av de platser som 31-åriga Cissi Hansson tillbringat sitt liv på. I drygt tio år har hon jobbat inom turismbranschen och även bott i en liten husbil under två års tid. Nu har hon slagit sig ner i Lerum för en annan slags tillvaro, som elevassistent, föreläsare och krönikör för Lokalpressen.

Hennes stora intresse för resande debuterade redan under det år hon tillbringade på High School, i St. Louis (Missouri), som sextonåring. Sedan dess har Cissi Hansson besökt 55 länder i olika världsdelar. Efter en gymnasieutbildning inom hotell- och turism blev det uppenbart för Cissi att hon ville ägna sitt liv åt att resa.

– Jag tycker att det är så otroligt berikande med nya erfarenheter av andra kulturer och platser. Trots att jag redan rest så mycket har jag fortfarande en lång lista på saker jag vill göra och upptäcka, berättar hon.

En annan passion hos Cissi är att föreläsa och guida andra i deras personliga utveckling, då särskilt de som lever med den neuropsykiatriska funktionsnedsättningen ADHD. Hennes Facebook-sida ”How to Live Well with ADHD”, samt hennes föreläsningar, utgår från filosofin om att det går att ha ett välfungerande och bra liv – också med ADHD. Föreläsningarna handlar även om målsättningar, nå sina drömmar och balans i livet.

– Jag fick min diagnos när jag var 13 år, förklarar Cissi. Det känns så otroligt värdefullt att jobba med de här frågorna, och lära andra sådant som jag själv hade behövt veta när jag var yngre.

SKRIVANDET ÄR FÖR Cissi ett nytt uttrycksmedel, som hon inte tidigare haft lust till. I skolan hade hon svårt att koncentrera sig och upplevde att skrivandet gick trögt. Först nu, på senare år, har hon upptäckt en viktig funktion med skrivandet: att sätta ord på upplevelser och känslor.

– Skrivandet är en ny kreativ sida hos mig, som jag verkligen tycker om. När jag bodde i Kiruna så föddes min lust för att skriva om mina resor. Det känns så spännande att jag ska få fortsätta mitt berättande, här på Lokalpressen, säger Cissi som tidigare skrivit krönikor för KirunaTidningen.

Att Cissi nu är bofast i Lerum betyder inte att hon lagt äventyrshatten på hyllan; lusten att upptäcka nya platser och testa nya saker är starkare än någonsin. Cissi berättar att hon längtar efter att utforska närområdet, till exempel Götaleden och Bohusleden.

Vad kommer du att berätta om, i dina krönikor?
– Jag kommer att skriva om mina resor och upplevelser. Dessutom kommer jag skriva en del om personlig utveckling och ”Mindset”, vilket jag också brinner för.

Cissi fortsätter:
– Jag är ju en äventyrare utan dess like, och söker alltid efter nya upplevelser. I somras gjorde jag en cykelresa på 80 mil, mellan Östersund och Lerum, som jag kommer att berätta om i nästa krönika. Jag hoppas verkligen att jag kan inspirera andra att också ge sig ut och upptäcka världen, berättar hon.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.