Nu kan alla Förbos hyresgäster surfa snabbt


Denny Bågenholm 2023-03-01

Nu finns det fiber installerat i alla Förbos lägenheter i Lerum
Bild:Denny Bågenholm
Nu finns det fiber installerat i alla Förbos lägenheter i Lerum

LERUM | Nu har alla Förbos hyresgäster fiber i sina lägenheter. I takt med att det digitala tjänsteutbudet ökar inom allt fler områden och används av fler, ökar också behovet av snabb och säker uppkoppling. Därför har nu Förbo installerat fiber i samtliga fastigheter. En efterfrågad insats som berörda hyresgäster fått god­känna.

 

Dagens utveckling av digital kommuni­kation sker mycket snabbt och många är uppkopplade flera gånger varje dag för att till exempel arbeta, handla, sköta bankä­renden och titta på tv. Många använder också sociala medier, spelar datorspel, pra­tar med nära och kära och besöker kanske läkare via videosamtal. En stabil och driftsäker lösning för inter­net, tv och telefon är idag också en fråga om delaktighet och demokrati. Processen för att installera fiber i Förbos fastigheter har pågått under flera år och nu har man kommit i mål med att installera fiber i samtliga fastigheter, skriver Förbo i ett pressmeddelande.

Efter överenskommelse med Hyresgäst­föreningen gick Förbo ut med en förfrågan till alla hyresgäster som fick möjlighet att välja om de ville ha fiber eller inte. Efter att intygen samlats in under 2018–2019 visade resultatet att intresset var stort i de flesta områden.

– Det är otroligt skönt att vi är klara med alla fiberinstallationer och kan erbjuda hyresgästerna ett brett utbud av tjänster som håller för framtidens utmaningar, säger Krister Lundgren, chef för Förvaltningsstöd på Förbo.

– Det har varit en lärorik resa och vi fortsätter samarbetet med Global Connect (tidigare IP-Only) som kommer finnas med för utveckling av tjänster och drift under de kommande åren, fortsätter Krister Lundgren.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.