Mordförsök i Lerum


Denny Bågenholm 2022-08-20

Pojken förs med stickskada till sjukhus för operation.
Bild:Arkivbild
Pojken förs med stickskada till sjukhus för operation.

LERUM | En pojke född 2006 blir knivhuggen på Elliots Väg vid Hulanmotet strax efter 01 på natten mot lördag. Pojken tar sig hem till bostaden där föräldrarna larmar ambulans och han förs med blåljus till sjukhus där han opereras akut.

I samband med att föräldrarna larmar ambulans får även polisen information om händelsen och beger sig till platsen för brottet och pojkens hem. Polisens presstalesman Christer Fuxborg kommenterar händelsen.
– Mina kollegor åker till platsen och pratar med pojkens pappa som larmat ambulans. Sonen har uppgett att han ramlat vid pendeltågsstationen och skurit sig på något vasst. Pojken har hunnit gå och lägga sig innan hans föräldrar oroligt konstaterar att han har en skada som blöder ordentligt och ringer larmnumret.

– Han körs akut till sjukhus där ett läkarteam snabbt opererar pojken som har skador på levern. Operationen har gått bra och pojkens tillstånd är stabilt, vi kommer förhoppningsvis kunna höra honom under dagen.

Var skadan livshotande?
– Om han inte kommit till sjukhus och opererats hade det inte slutat väl.

Har ni fått in fler uppgifter om hur det gått till?
– Pojken säger att han varit och tränat på ett gym i Lerum och sedan tagit tåget och därefter ramlat på något vasst när han klivit av pendeln. Vi håller på och samlar in bilder från övervakningskameror och vi söker även vittnen som varit i området strax efter 01. Pojken saknar även en liten väska som någon kanske har hittat.

Finns det någon samband med tidigare händelser runt Lerums station?
– Finns inga uppgifter som tyder på det nuläget.

Ingen person är ännu gripen och polisen söker vittnen till händelsen. Har du sett något? Kontakta polisen på 114 14 eller polisen.se

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.