Misstänkte våldtäktsmannen uppe i rätten


Aron Mikael Sik 2022-05-22

Mannen dömdes 2019 för flera fall av grov stöld som skett under en period då han varit anställd i hemtjänsten.
Bild:Tommy Holl
Mannen dömdes 2019 för flera fall av grov stöld som skett under en period då han varit anställd i hemtjänsten.

LERUM | Rättegången mot den man som i förra veckan åtalades för 24 fall av grov våldtäkt inleddes i Alingsås tingsrätt har nu startat. Brotten ska ha ägt rum på Riddarstensgårdens demensboende där Petra Höglund är verksamhetschef.
– Skönt att vi kan få ett slut på ärendet. Framförallt för de drabbade och deras anhöriga, säger hon.

Det var i tisdags den 17 maj då förhandlingarna kring ärendet med den misstänkte våldtäktsmannen på Riddarstensgården startade. Mannen står åtalad för inte mindre än 24 fall av grov våldtäkt, grovt barnpornografibrott samt kränkande fotografering och förtal. På demensboendet togs förra veckans åtalsbesked emot med lättnad.
– Vi var ju en verksamhet i absolut chock när det uppdagades i höstas. Därefter har vi sakta men säkert har det blivit en vardag igen, medarbetarna gör ett fantastiskt jobb och fokuserar på kunderna. Nu hoppas på en snabb process och att den här personen faktiskt blir dömd, att bevisningen håller i rätten, säger Petra Höglund.

Den åtalade mannen ska ha begått gärningarna under en period då han vikarierat som vårdbiträde på Riddarstensgården, mellan 2015 och 2017. Verksamhetschef Petra Höglund var inte själv anställd på äldreboendet vid tiden men det finns ett flertal nuvarande medarbetare som arbetat nära den åtalade mannen. Beskedet kring de misstänkta gärningarna mottogs med chock av personalen.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_euTipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.