Lorrystjärnan invigde "gästträdgården" i Jonsered


Aron Mikael Sik 2022-06-19

Kreatören själv i dörröppningen som senare kommer att förses med spegeldörrar. Gamla hus och byggnadsvård är en stor passion.
Bild:Tommy Holl
Kreatören själv i dörröppningen som senare kommer att förses med spegeldörrar. Gamla hus och byggnadsvård är en stor passion.

LERUM | Så var det dags för Ulla Skoog att inviga sin ”gästträdgård” på Jonsereds trädgårdar. Under uppsluppna former och med skojiga anekdoter från uppväxten samtalade hon med trädgårdsmästare Peter Svensson.

– Trädgård för mig är skönhet och frihet, både andras trädgårdar och de jag själv har haft. De flesta av dessa har vuxit vackra och vilda, så vill jag även att denna ska vara, säger hon.

Den folkkära skådespelaren och komikern Ulla Skoog är den sjunde i ordningen att få chansen att ”karva ut ett eget hörn” i Jonsereds trädgårdar, vad det rör sig om är alltså en liten area nedanför själva herrgården. Ulla dykte upp med ett litet entourage av andra kända namn inom film och tv, bland annat Tomas von Brömssen, som själv varit kreatör i Jonsereds trädgårdar och då fick utlopp för sin passion för rosor.
– Vi skickade ett sms till Tomas med en förfrågan om Ulla hade ett trädgårdsintresse. Hon svarade att kunskaperna var bristfälliga men att längtan fanns där. Efter att jag bedyrat att bistå så mycket hon ville var saken klar, hon sa ja, säger Peter Svenson.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.