Koka vattnet om du bor på hög höjd i Lerum


Denny Bågenholm 2023-03-14

Koka vattnet om du bor på hög höjd i Lerum
Bild:Denny Bågenholm /arkivbild
Koka vattnet om du bor på hög höjd i Lerum

LERUM | Efter vattenläckan, eftermiddagen måndag 13 mars, blev en del hushåll utan vatten och systemet blev trycklöst. Alla hushåll har nu vatten. Som försiktighetsåtgärd uppmanar kommunen dig att koka vatten för att dricka och till matlagning tills vi ger nya besked.

 

Rekommendationer gäller dig som bor i följande områden; Rydsberg, Almekärr, Lilla Bråta, Gatekullen, Kring Alles väg (högst upp), Solås, Norra och Södra Häcksjöbäck och Aspenäs vid Karl XII:s väg. Berörda verksamheter som förskolor, skolor, särskilda boenden och matlagningskök har informerats.

Provtagningar på dricksvattnet har tagits. Koka vattnet tills dess att vattenproverna är godkända och kommunen ger nya besked. Kommunen beklagar det inträffade.

Koka dricksvatten och vatten till matlagning
Vattnet ska kokas upp så att det bubblar kraftigt, då har det nått en temperatur på 100ºC. Vattnet behöver inte koka under en viss tid utan det räcker att det har kokat upp ordentligt. Låt det sedan svalna och använd det sedan till att dricka, i matlagning, till tandborstning med mera. Vattnet behöver inte kokas för att användas för att duscha, diska, tvätta, städa och spola i toaletten.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.