Kajakuthyrning lockar i Floda


Aron Mikael Sik 2022-07-19

\
Bild:Privat
"Kayakormaten" finns vid Drängseredsbadet i Floda och är tillgänglig dygnet runt. Det var Per Bleckberg tog initiativet till kajakuthyrningen.

LERUM | Vid Drängseredsbadet finns numera en så kallad ”Kayakomat” tillgänglig dygnet runt för allmänheten. Det är entreprenören Per Bleckberg som ligger bakom den nya anläggningen.
– Den är obemannad och vem som helst kan hyra från den, säger han.

Den nya ”Kayakomaten” har startats och drivs på eget initiativ av Per Bleckberg som har haft kontor på Garveriet i Floda en tid. Han har själv ett stort friluftsintresse och insåg att det fanns en efterfrågan på kajakuthyrning på orten. Genom sitt egna bolag är han nu operatör för anläggningen på franchise, via ett företag som hyr ut anläggningar i hela landet.

– Jag hörde av mig till dem och då gör de först en bedömning om man passar. Sedan får man en internutbildning i driften av stationen, och vad det innebär att vara ansvarig. Det är mer än 150 stationer runt om i landet, så ska man ut och semestra i Sverige i sommar så kan man kolla runt, de finns lite överallt.

Han stod själv för leverans och montering av ”Kayakomaten” som nu varit i bruk sedan den 1 maj. Konceptet är enkelt, vem som helst kan hyra utrustningen och ge sig ut för en paddeltur på sjön eller i Säveån. Det finns flera olika sorters utrustning, det är solokajaker, tandemkajaker (för två personer) och även SUP:ar. Samtliga är utrustade med tillhörande flytväst och paddel. Bokning sker via hemsidans bokningssystem och betalningen med vanligt bankkort.

– Man kan enkelt se vad som finns tillgängligt och vad som är bokat på bokningssidan, sedan får man gå igenom och godkänna säkerhetsreglerna och sedan är det bara att ge sig ut. Jag märkte redan när jag var där och monterade anläggningen att intresset är stort, det var många som kom fram och ställde frågor angående uthyrning och så vidare, fortsätter Bleckberg.

Fakta Kayakomat
Kayakomater finns på 71 olika ställen runtom i Sverige.
Förutom vid Drängseredsbadet i Floda finns nyheten även vid Aspenäsbadet (Lerum) och Sjöholmen (Landvettersjön). Vid den sistnämnda hålls det även paddlingskurser i sommar.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.