Gunny Kron lämnar Centerpartiet: ”Ett svårt beslut som var enkelt att fatta”


Aron Mikael Sik 2022-11-19

”Jag träffade några ungdomar under valrörelsen som frågade om Centerns syn på SD. Jag vill kunna står för det jag svarade då, att vi inte skulle släppa fram dem”, säger Gunny Kron.
Bild:Aron Mikael Sik
”Jag träffade några ungdomar under valrörelsen som frågade om Centerns syn på SD. Jag vill kunna står för det jag svarade då, att vi inte skulle släppa fram dem”, säger Gunny Kron.

LERUM | Gunny Kron lämnar sitt politiska engagemang i Centerpartiet då partiet går samman i en valteknisk samverkan med Sverigedemokraterna, vilket annonserades i förra veckan. Hon menar att Centern bereder väg för SD på ett sätt som gör att man sviker ett av sina viktiga vallöften.

 

– Nu hjälper vi SD att få större inflytande än vad de skulle fått av egen kraft. Jag trodde att vi hade samma uppfattning om SD i partiet men så var det tydligen inte, säger Kron till Lokalpressen.

Gunny menar att hon gjort sin ”demokratiska värnplikt”. Efter blott fem år i kommunpolitiken i Lerum hoppar hon av och lämnar samtliga politiska uppdrag under kommande mandatperiod. Inte nog med det, hon lämnar även Centerpartiet, inte helt obemärkt då skälet råkar vara att partiet i förra veckan ingick en valteknisk samverkan med L och SD.
– I valrörelsen var ett av våra löften att vi inte skulle släppa fram eller gynna SD på något sätt. Definitivt inte sitta i majoritet med dem, men inte heller att indirekt släppa fram dem på andra sätt, vilket nu sker i det avtalet, säger hon.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.