Familjecentralsloppet fick stora och små i full rörelse


Denny Bågenholm 2023-06-05

Full fart vid starten av Familjecentralsloppet vid friidrottsbanan i Stenkullen. Cirka 300 anmälda var på plats i solskenet.<br /><br />
Bild:Tommy Holl
Full fart vid starten av Familjecentralsloppet vid friidrottsbanan i Stenkullen. Cirka 300 anmälda var på plats i solskenet.LERUM | Det var främst små barn och föräldrar – men även krokodiler, clowner, poliser och brandmän sprang Familjecentralsloppet på friidrottsbanan i Stenkullen.

– Jättelyckat och kul att så många kom hit, säger Ulrika Dahl från Familjecentralsteamet.


 

Över 300 personer var anmälda till Familjecentralsloppet som för tredje gången gick av stapeln i Stenkullen. Lerums kommuns familjecentralsteam arrangerade tillställningen den 26 maj då man bjudit in kommunens alla familjer med barn 0 – 6 år (upp till förskoleklass).

– I vanliga fall har vi öppna förskolan idag men den har vi stängt i Floda och Gråbo och istället flyttat ut verksamheten hit. Och det här gör vi för att vi vill skapa en mötesplats för familjer och för att uppmuntra till fysisk aktivitet och för att det är jätteroligt att alla får träffas. Vi har även bjudit in polis, brandmän och samverkanspartners som Närhälsan och BVC, säger Sofia Lidvall, socionom och för dagen utklädd till mus.

– Fantastiskt att kunna samla så mycket människor och få träffas här. Det bor ju verkligen många barnfamiljer i kommunen, säger pedagogen och kaninen Helén Nilsson.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.