Fältare i centrum på sportlovet: ”Vi jobbar uppsökande”


Aron Mikael Sik 2023-02-20

Jonas Karlsson, ordförande Nattvandrarna, fältgruppen med Josefine Johansen, Jane Koskinen, Kajsa Ihl och Filip Svensson och kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M).
Bild:Aron Mikael Sik
Jonas Karlsson, ordförande Nattvandrarna, fältgruppen med Josefine Johansen, Jane Koskinen, Kajsa Ihl och Filip Svensson och kommunstyrelsens ordförande Viktor Lundblad (M).

LERUM | Under sportlovet ville fältarbetare synas lite extra och fick tillgång till en lokal på Solkattens köpcentrum. Fältgruppens verksamhet riktas mot ungdomar som ett stöd i olika situationer och för att förebygga sociala problem.

– Vi ska finnas där ungdomarna är, detta är också en plats där ungdomar samlas, säger fältarbetaren Jane Koskinen.


 

Fältgruppen är en del av Plattform Lerum som arbetar med att familjer, barn och ungdomar för att bara ett stöd och en brygga mellan skola, socialtjänst och sjukvården. Fältgruppens medarbetare riktar sig till ungdomar i åldern 12 – 20 år och tanken är att personalen ska finnas där ungdomarna själva är.

– När vi jobbar dagtid är vi på skolor, och på kvällstid är vi på fritidsgårdar, idrottsplatser, gator och torg. Och nu är vi här på Solkatten, det är sportlov och vi kan inte vara ute på skolorna så då är vi här i stället, och kan bjuda på lite fika, det rör sig en hel del ungdomar runt Lerums centrum och Bagges torg, säger Jane Koskinen.

Fältgruppens personal är utbildade socionomer eller har annan likvärdig utbildning och Jane berättar att den största förtjänsten med yrket är att man som fältare når ut brett och att fältgruppen även samverkar med andra delar kommunen och även näringslivet. Fältarna brukar titta in på bensinmackarna och Ica-handlare runt om i kommunen och stämma av hur läget är, om de har bra relation med ungdomarna i närområdet.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.