Blåbärshoppning i Floda


Denny Bågenholm 2022-04-25

<span id=\
Bild:Weibo Ridstall
Deltagare från vänster: Klara Wallgren - Bomba, Ella Snarbärg - Quattro, Michelle Östlund - TuvaLi, Hilda Gustafson Billy, Astrid Olsson - Boy, Ebba Strid - Bomba, Amelie Berglund - Quattro, Melina Östlund - TuvaLi, Alice Blidberg - Lisa, Alice Lindberg - Brahe, Sonja Ljung - Brunte, Moa Bengtsson – Bomba.

LERUM | I ett härligt vårväder hade Wiebo Ridklubb Blåbärshoppning för de yngsta i klubben som inte tävlat tidigare. Det var många fina ritter där  alla deltagare fick en godkänd runda och fick en Clear Round rosett med sig hem.

De som var med i helgens blåbärshoppning har varit i ridskoleelever mellan 1-3 terminer och är i åldersspannet 7-9 år. På blåbärshoppning får man göra precis samma saker som en riktig hopptävling fast med ledsagare. Du träffar domarna, har inridning och avslutar sedan med en riktig hopptävling.

- Många elever har inte förutsättningar för att börja tävla på riktigt, det är både dyrt och tidskrävande. Så detta är ett sätt att låta dem testa på utan att det kostar en massa pengar, säger Madelene Andreasson.

- Det är väl som med allting en prioriteringsfråga, att hålla på med hästsport tar tid så det kräver att man är hängiven. Men så är det väl med de flesta sporter eller hobbies och att intresset är stort märker vi på att just nu är alla våra grupper fullbokade. Men för de som vill börja rida kommer vi snart släppa tider inför hösten, avslutar Madelene Andreasson.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu
Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Egen insta 250x250

Annons
Alfons

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.