Aktiv förening för synskadade


Aron Mikael Sik 2022-06-27

Ordförande Mona Faugust.
Bild:Aron Mikael Sik
Ordförande Mona Faugust.

LERUM | På Tingshuset håller SRF Lerum styrelsemöten. De planerar medlemsmöten, aktiviteter, resor och bedriver påverkansarbete mot både stat och kommun.
– Vi är en väldigt social förening, som verkar för bättre villkor för synskadade i alla delar av samhället, säger ordförande Mona Faugust.

Runt ett 60-tal personer är medlemmar i SRF Lerum. Föreningen ligger under Synskadades riksförbund som är en ideell intresseorganisation för synskadade. På agendan står synskadades rätt till delaktighet och jämlikhet på alla områden i samhället. Förbundet vill också skapa social gemenskap och vara ett stöd för synskadade ett aktivt och självständigt liv.

– På Tingshuset håller SRF Lerums styrelse till och här har vi möten där vi planerar kommande aktiviteter och medlemsträffar. Som regel har vi tre träffar per termin, och under våren kallar vi till årsmöte i mars. I maj är det en ost och vin-kväll som är väldigt populär bland medlemmarna.

Med på mötet är också Gunnel Palmér som är ansvarig för föreningens bokcirkel som regelbundet ses och diskuterar böckerna de läser. Hon samarbetar mycket med bibliotekets tjänst Legimus, avsedd för personer med någon form av funktionsnedsättning. Dan Skarpsjö är kassör och sköter ekonomin, enligt egen utsago på ett enkelt sätt via Excel-dokument.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.