Ågrenskas nya vd: ”Får chansen att slipa en diamant”


Aron Mikael Sik 2022-10-03

Från fotbollsförbund, till kvinnojourer, hjälporganisationer och Migrationsverket. Nu axlar Zozan Sewger Kvist manteln som vd för Ågrenska.
Bild:Tommy Holl
Från fotbollsförbund, till kvinnojourer, hjälporganisationer och Migrationsverket. Nu axlar Zozan Sewger Kvist manteln som vd för Ågrenska.

Det välrenommerade konvalescenthemmet har bara haft två tidigare vice direktörer. I februari tog Zozan Sewger Kvist från Lerum över ansvaret för en bred verksamhet som står på flera ben.
– Det bästa är att alla som åker härifrån är så nöjda. Många företag och organisationer tampas med kundnöjdheten, vi har redan en hög sådan, säger hon.

 

De kallar inte sina besökare för kunder utan för gäster och syftar då på kärnan i Ågrenskas verksamhet som riktas mot barn och unga med sällsynta diagnoser för hälsotillstånd. Historien går tillbaka till 1914 då Axel och Louise Ågren köpte Lilla Amundön i Göteborg och grundade ett så kallat konvalescenthem för målgruppen. Verksamhetens nuvarande huvudben startades av Anders Olausson i slutet av 80-talet, som själv var vd innan Robert Hejdenberg axlade rollen i 16 år.

– Det var en stor grej att rekrytera en ny vd. Jag är tredje person på posten, det var en lång och gedigen process med många sökande. Ju längre den gick desto mer nyfiken blev jag, säger Zozan Sewger Kvist.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.