Skådespelaren Albin Olsson vann tre reklamfilmspriser


Denny Bågenholm 2022-09-30

William J. Backentorn, Erik Westerström från produktionsbolaget Slate Film och Albin Olsson firar vinsten under Roygalan.
Bild:Roygalan/Karina Ljungdahl
William J. Backentorn, Erik Westerström från produktionsbolaget Slate Film och Albin Olsson firar vinsten under Roygalan.

KULTUR & NÖJE | På torsdagskvällen hölls Roygalan på Södra teatern i Stockholm. Skådespelaren Albin Olsson, född och uppvuxen i Sävedalen, medverkade i hela tre av de nominerade reklamfilmerna, och alla tre tog hem priser på galan. – Jag är verkligen jättestolt över få möjlighet att jobba med det roligaste som finns, säger Albin.

 

I kategorin Årets roligaste reklamfilm vann reklamfilmen "Sales isn't always easy". Där spelar Albin Olsson en nervös säljare som ska ringa telefonsamtal till potentiella kunder.
– Det var jättekul att spela in filmen. Den hade ingen stor budget så det blev mycket improvisation och jag fick fria tyglar för hur jag skulle agera. För två månader sedan kände jag inte ens till Roygalan, och nu har jag medverkat i tre av reklamfilmerna som tog hem pris, jättekul, säger Albin.

Albin är kanske mest känd för att han imiterade dialekter i Talang och gick till semifinal. En annan roll som fått uppmärksamhet är när han var “nattens prins” en vampyr i Netonnets reklamfilm.
– Där ringde en kompis och sa att jag satt som affisch på busskuren vid Skolvägen där jag alltid tog bussen när jag var yngre, det kändes stort säger Albin och skrattar.

Gårdagens stora pris på Roygalan var Årets bästa reklamfilm, där hela tio reklamfilmer var nominerade (i de andra kategorierna var tre filmer nominerade).På delad andraplats kom “The Field” för Peas of Heaven, där Albin hade huvudrollen, och ”Fortsätt ta hand om varandra, pandemin är inte över” för MSB, där Albin Olsson spelar en man i en sjukhussäng. I "The Field" svävar Albin i och över ett fält med växtbaserade korvar, hamburgare och köttbullar.
– The Field var väldigt krävande att spela in. Vi spelade in den i Lissabon, Portugal och det var väldigt varmt. Jag hängde i en kran med en sele och massor av tunna vajrar. Men alla var så gulliga under tagningarna och höll upp huvudet på mig så jag inte skulle få nackspärr, det är tufft att vara skådespelare, säger han med ett leende.

Galans konferencier Marie Agerhäll verkade förvånad när Albin kom upp på scen för andra gången, och han förklarade att han var där för att ta emot priset för "The Field" där teamet inte hade möjlighet att närvara själva, och därefter påpekade regissören till ”Fortsätt ta hand om varandra, pandemin är inte över” att Albin var med även i deras reklamfilm.

Nu när det går så bra, blir det en Grammy nästa år och sen en Oscar året efter?
– Haha, ja nu har det ju lossnat på riktigt och jag har även gjort några småroller i TV-serier som  “Vår tid är nu” och lite annat. Kanske är det läge för en staty i rondellen vid stora ringvägen om några år?

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.