Riksteatern till Lerum: ”Oemotståndlig humor mitt i svärtan”


Aron Mikael Sik 2023-03-11

Maria Kulle i Ödeläggaren.
Bild:Pressbild
Maria Kulle i Ödeläggaren.

KULTUR & NÖJE | Föreställningen ”Ödeläggaren” är på riksturné och skildrar en verklighetsbaserad berättelse om en kvinna som blir utsatt för psykiskt och ekonomiskt våld under en längre tid. Föreställningen spelas ikväll lördag 11 mars 19.00 på Dergårdsteatern.

 

För scenografin står Maria Sjöstrand, sedan många år bosatt i Tollered.
– Det här är sådant man tänker händer andra, men jag tror att föreställningen kan ge en större förståelse och inblick för hur detta kan vara möjligt, säger hon.

Det är Christina Herrströms roman med samma namn som manusförfattaren Lisa Lindén baserat pjäsen Ödeläggaren på. Herrström är själv känd som manusförfattare till bland annat tv-succéerna ”Ebba & Didrik” och ”Glappet” och I Ödeläggaren blir en kvinna totalt utblottad efter att hon hjälpt en man och dennes lilla son då de saknar bostad.

– Det här är en tragedi men genom den här svärtan lyser också humor, så att man inte bara tror att det är en tung pjäs. Det blir stundtals dråpligt komiskt och hög igenkänningsfaktor även om de flesta inte varit med om just det som händer personen i pjäsen, säger Maria Sjöstrand.

Köp biljett >>>

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.