Morgan Larsson älskar att skriva: “Roligt att bygga sin egen värld”


Jonas Bengtsson 2023-07-13

Författare, fyrabarnsfar, radiopratare och Landvetterbo är några av Morgan Larssons många epitet. Nya ”Död, rik och berömd” är Morgan Larssons fjärde roman.
Bild:Erika Hedman
Författare, fyrabarnsfar, radiopratare och Landvetterbo är några av Morgan Larssons många epitet. Nya ”Död, rik och berömd” är Morgan Larssons fjärde roman.

KULTUR & NÖJE | Programledaren Morgan Larsson hörs både i P4:s “SöndagsMorgan” och “Kvällspasset”. Men Landvetterbon skriver även böcker och är nu aktuell med nya “Död, rik och berömd” – som beskrivs både som nagelbitande och mysig när huvudpersonen Rut fejkar sin egen död.

– Det är häftigt hur läsare tar till sig en bok genom sitt eget perspektiv, säger författaren.


 

“Död, rik och berömd” släpptes under våren och är Morgan Larssons fjärde roman i ordningen.
– När man sitter och skriver glömmer man helt av den delen om att boken ska släppas. Så när det väl är dags är det alltid lite nervöst när det ska tyckas och recenseras. Men jag är jätteglad och nöjd för responsen har varit superbra hittills, säger han till Lokalpressen.

Nuförtiden sker största delen av boktyckandet på internet och sociala medier.
– Vanliga läsare har tagit över recenserandet, vilket jag tycker är bra. Oavsett vad som tycks och sägs så är jag stolt och nöjd över det jag skrivit, sen är det klart att det blir en extra skjuts och glädje när det kommit så många fina omdömen.

Förutom att responsen på nya romanen varit positiv, så har den även skilt sig åt mellan recensenterna.
– En del har skrivit “nagelbitande spännande” medan andra beskriver den som “mysig och hjärtevärmande”. Det tycker jag är intressant, att en bok kan landa på så olika sätt.

Hur rolig var den här boken att skriva?
– Jag älskar att skriva, för det är så roligt att bygga sin egen värld. Det gick faktiskt väldigt snabbt att få den färdig den här gången. Trots att jag haft mindre tid att skriva den här gången, skrattar 53-åringen och syftar på att familjen tredubblats senaste åren.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.