Lerumsförlag och författare i stort samarbete


Jonas Bengtsson 2021-10-01

Författaren Susanne Schemper.
Bild:Ian Schemper
Författaren Susanne Schemper.

Idus förlags vd Ulrika Slottner.
Bild:Pressbild
Idus förlags vd Ulrika Slottner.

LERUM | Idus förlag och Saga förlag arbetar sedan tidigare ihop med utgivningar av ljud- och e-böcker. Nu skrivs nästa kapitel i samarbetet som nu utökats till att även innehålla fysiska böcker. Lerumsbon Susanne Schemper är en av författarna som inkluderas i storsatsningen.


Lerumsbaserade Idus förlag är Sveriges femte största barnboksförlag och växer så det knakar. 2020 gav man ut cirka 200 titlar totalt – en summa som man redan är uppe i för 2021. I produktionskön ligger mer än 150 projekt och väntar varav nu förlaget behöver ännu mer utrymme för sin verksamhet. Därför har vd:n Ulrika Slottner, som grundade Idus förlag 2011, och hennes sex medarbetare nu flyttat in till Takåsens företagscentrum i centrala Lerum.

Under tio år har vi haft kontoret i min privata närhet. Först ett rum på vår övervåning och sedan i en ateljé på garaget. Därefter byggde vi en egen byggnad, vi var då tre anställda och tog i och byggde för sex personer. Nu har vi vuxit ur lokalerna, säger Ulrika Slottner i ett pressmeddelande.

Men det är inte allt som händer inom koncernen som även inkluderar Visto förlag och Stellar förlag. För det första är det nu klart med en satsning i Storbritannien där InterSaga ska arbeta för att sälja Lerumsförlagets titlar i drottningadömet. Och för det andra så har man nu utökat sitt samarbete med Saga förlag till att innehålla ljudböcker, e-böcker och inbundna böcker.

Det kommer garanterat ge oss möjlighet till ökad spridning av inspirerande, spännande litteratur och breddade perspektiv, både i digitalt och i tryckt format! Vi har haft ett givande samarbete under många år så det känns spännande att nu ta det till nästa nivå, säger Ulrika Slottner.

Samarbetets fokus blir till en början på att ge ut etablerade svenska författare inom spännings- och romangenren. Författaren Susanne Schemper är ett av nio namn som nu lyfts fram.

Jag är otroligt glad över det här nya samarbetet och över att vara en del av en spännande satsning. För mig personligen innebär det här en möjlighet att nå ut lite längre i och med att bokserien kommer att ges ut i alla format på svenska, men böckerna kommer också att översättas och lanseras på ett flertal språk digitalt, säger Lerumsbon till Lokalpressen och fortsätter:

– Min nya serie, ”Saltmållaserien”, är i genren psykologisk spänning och den här gången är handlingen förlagd till ett fiktivt hotell, Saltmålla Resort, som ligger på en verklig plats i Halmstad.

Den första delen, ”Sandänglar”, har planerat boksläpp i maj 2022.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.