Jubileumsföreställningarna med Liamoo som gäst


Denny Bågenholm 2023-04-23

Liamoo stod på scen under två föreställningar tillsammans med Kulturskolans elever.
Bild:Denny Bågenholm / Kulturskolan
Liamoo stod på scen under två föreställningar tillsammans med Kulturskolans elever.

KULTUR & NÖJE | Kulturskolan har under veckan firat 80-årsjubileum med mängder av programpunkter och prova på-arrangemang. Allt avslutades under två fullsatta föreställningar på stora scenen med artisten Liamoo som gästartist.

– Det är verkligen jätteroligt att få vara här, säger han.


 

Under 80 år har Partille Kulturskola lärt ungdomar i kommunen spela instrument, sjunga, måla, dansa och göra film. Nu har det precis varit en jubileumsvecka som avslutades på lördagen med två föreställningar i Partille Kulturum.
– Det har varit en stor succé. Två lyckade föreställningar där alla kulturskolans ämnen representerades och Liamoo förebildande och var fantastisk både på scen och med eleverna. Han är en talang och vi är glada att just han delade scen med oss idag, säger Kulturskolans chef Sofia Kinell Jerpenberg på lördagskvällen.

Liamoo fick sitt stora genombrott när han vann Idol 2016 och har sedan dess deltagit tre gånger i Melodifestivalen, där han även deltagit som låtskrivare. 2023 var han med och skrev Royals till Paul Rey som slutade sjua i årets final. Lokalpressen fick en pratstund med honom en stund före dagens första föreställningen i “logen” på Kulturskolan.

Hur kommer det sig att du är här idag?
– Jag fick en förfrågan om att komma hit på jubileumet och det var en självklarhet att vara med. Jag tycker det är spännande och kul att följa elevernas resa. Jag tycker de är jätteduktiga.

Kulturskolan är en viktig del av det svenska “musikundret”, har du själv gått i kulturskolan?
– Nej, jag var nog mer en som höll på själv med en massa olika saker. Jag försökte börja på ljud- och bildskolan, musikproduktion, men jag gick där i en vecka. Sen så hoppade jag faktiskt av för att jag ville sitta i studion hela tiden. Sen så kom Idol direkt efter och då var det fullt fokus på tävlingen.

Sen gjorde du en duett med Mölnlyckeartisten Hanna Ferm?
– Första gången jag och Hanna träffades var 2017. Då tävlade hon i Idol och det var året efter jag tävlade. Då skulle de ha duetter när de var fyra kvar. Det var jag, Robin Bengtsson, Linnea Henriksson och Lisa Ajax. Då satte de mig med Hanna Ferm för första gången. Jag hade ingen aning om vem hon var. Och hon hade säkert ingen aning om vem jag var heller, säger han och skrattar.

– Vi gjorde “Love me harder” i Idol, en låt av Ariana Grande och den har över en miljon visningar på Youtube. Efter det blev det en duett i Melodifestivalen som heter “Hold on” vilket var jätteroligt att få göra.

Du verkar älska att stå på scen?
– Det kan ju vara något bland det roligaste som finns. Jag älskar att stå på scen men jag älskar även att vara i studion och skapa.

– Jag har varit sån sen jag var liten. Det har inte alltid varit musik. Jag har målat tavlor. De kallade mig för “pysselkungen” när jag gick i förskolan. För att jag alltid skulle hålla på att klippa och klistra och hålla på att sätta ihop och bygga saker. Sen så gick det vidare till att jag började måla istället. Då började jag måla graffiti och målade även en massa vanliga tavlor och dem hade jag på en vernissage.

Är kreativ bredd viktig?
– Ja, det är jätteviktigt, jag tycker om möjligheten att få skapa. Sen är det ju mest musik idag. Det är alltid superkul men väldigt nervöst att redovisa det man har skapat.

Så du har rampfeber?
– Ja, lite grann. Jag är alltid lite nervig. Jag tror det var min gamla manager som sa att det är bra att vara nervös för då känner man att man vill prestera. Jag tror också på det. Viktigt att vara lite nervös tror jag, då presterar man nog lite bättre.

– Jag har träffat många artister som inte är nervösa alls, säger de. Men de ljuger nog lite.

Vad är det på gång under våren och sommaren?
– Det blir Diggiloo-turné, och det ska bli väldigt roligt. Imorgon (läs idag söndag) åker jag till Rhodos med hela Diggiloo-gänget. Vi ska sätta ihop showen med produktionen, alla musiker och artister.

Vad är det roligaste med Diggiloo?
– Gemenskapen, skulle jag säga. Kombinationen av olika artister, det olika personligheter som ändå fungerar ihop. Det är som en stor familj.

– Men i början när man hör line-upen, när man hör vilka som ska vara med. Då blir jag så här,  kommer vi ens prata någon gång, jag och den här personen? Men så slutar det med att man blir bästisar istället. Man blir verkligen som en enda stor familj, man delar scen, alla dansar med alla och alla sjunger med alla.

Vad har du på din bucketlist?
– Jag vill vara med på P3 Guld i Partille Arena, jag sitter alltid i publiken. Det hade varit nice, för det är och det är alltid en liten trofé för sig att köra på hemmaplan. Får hoppas projektledaren kanske läser detta, säger Liamoo och ler.

Om du skulle göra ett samarbete med någon artist, vem skulle det vara med då?
– Victor Leksell, tror jag. Vi är ju kompisar, men vi har aldrig snackat om att jobba. Det gäller att hitta rätt låt. Det är ju ändå Göteborg där också, säger Liamoo innan det börjar bli dags att tänka på föreställningarna.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.