Jessica från Sävedalen utmanade sig själv i Robinson


Denny Bågenholm 2022-03-23

Jessica hade god hjälp ab \
Bild:TV4/Egen
Jessica hade god hjälp ab "coachen" innan och under Robinsonäventyret

KULTUR & NÖJE | Jessica Jonasson representerar Göteborgsområdet i Robinson 2022. Som enda representant från västkusten, följer Lokalpressen henne med spänning.

Jessica har varit med tidigare i tidningen men då som konstruktör av en minibuss för camping tillsammans med sin kille. Det var även hennes kille som tipsade Lokalpressen om deltagandet i årets Robinson och som även agerade coach inför äventyret. En framtida manager kanske när det finns tid över från barnen och de kommande byggprojekten? Eller om jessica skulle söka någon mer överlevnadstävling, för kul att tävla och att vara utomhus tycker hon fortfarande är roligt även efter Robinson äventyret.

Från campingbil till öde ö, en stor omställning. Vad fick dig att söka till Robinson?
- Jag ville se hur jag fungerar under stress. Hur min integritet fungerade på TV och självklart för att jag gillar utmaningar och gillar att tävla både mot mig själv och andra.


Vad tänkte du när du fick beskedet att du var uttagen?
- Jag hade precis bestämt mig för att flytta till Sävedalen och hade inte alls tid med att åka iväg på Robinson, men min kille sa att “jag fixar allt hemma” och “det är klart du skall åka” så det gjorde jag. Det ångrar jag absolut inte trots att det var otroligt jobbigt på alla sätt. Nu har det gått sju månader sedan inspelningen så det känns nästan som jag inte har gjort det. men när första avsnittet visades kom alla känslor tillbaka igen. det var tufft både mentalt och fysiskt.

Hur förberedde du dig inför äventyret?
- Det var mest min kille som fick mig att göra massa saker som plankan och andra fysiska övningar, så han var nästan mer taggad än jag (Jessica skrattar). Annars blev det inte så mycket förberedelser, det var bara någon månad från castingen tills vi var på plats på ön.

Vad var det bästa med inspelningen?
- Insikterna om vem man är, vad man ville med livet och vad som är viktigt. Jag kom även de andra deltagarna väldigt nära när man levde under så speciella förhållanden. Men jag var så oerhört nöjd med att det enda jag ville var att komma hem efteråt, jag kände att jag hade allt jag kunde önska mig. Andra skulle resa, eller byta jobb eller hitta på saker, jag ville bara vara hemma med min familj och det kändes så bra, att jag hade hittat min plats på jorden.

Vad var det äckligaste ni åt?
- Inget var väl jätteäckligt men sega sniglar från träsket och eremitkräftor som bodde i kojan är ju inte något som jag någonsin vill äta igen. Kokos, kokos, kokos är nåt av det sämsta som finns för det är väldigt laxerande, så det lilla man fick i sig kommer ut direkt igen. Så till slut åt jag ingenting, hela robinson var som en kontrollerad svält.

Pakter, vädret, maten, men ändå har du sagt att det jobbigaste var själva inspelningen, vad var det som gjorde detta till det svåraste momentet?
- Att allt tog sådan tid, när vi tävlade tog det kanske åtta timmar med inspelningen och det var väldigt mycket väntan och omtagningar.

Var det något med själva livet på ön som du blev överraskad över?
- Att man kom så nära varandra. Att jag klarade av så mycket mer än vad jag trodde jag kunde. Sen var ju tävlingarna tillslut det man levde för, det var det enda som kunde förändra din vardag och som piggade upp dig, men samtidigt gjorde de så jag ena dagen kände mig som världens bästa, en “Superwoman” så kunde jag nästa dag känna mig absolut sämst. Sen är tävlingarna jätteroliga och spännande, tänk att någon klurat ut dem för oss deltagare, det kunde vara lite svårt att fatta ibland.

Om man nu mot förmodan skulle vara lika galen som du och söka till kommande säsong, vad skulle du ge hen för råd inför ansökan?
-  Öva mycket på minne, balans och statisk styrka. Skippa gymmet för du kan ändå inte underhålla dina muskler utan mat och då känner du dig bara ännu svagare.

Vad har du lärt dig under robinson som du kommer ta med dig?
- Massor om mig själv som person och hur jag fungerar. Jag är starkare och bättre än jag trodde innan.

Umgås ni deltagare sedan ni kom hem från inspelningen?
- Vi hörs en del och många av deltagarna har jag god kontakt med fortfarande.

Lycka till och ta med dig statyetten hem till Partille.
- Tack så mycket.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen/
Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.